Jeroen Wollaars: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 27: Regel 27:
'''Jeroen Wollaars''', ([[Woerden]], [[30 september]] [[1977]]) is een [[Nederland]]s [[journalist]] en [[verslaggever]], werkzaam bij het [[NOS Journaal]].
'''Jeroen Wollaars''', ([[Woerden]], [[30 september]] [[1977]]) is een [[Nederland]]s [[journalist]] en [[verslaggever]], werkzaam bij het [[NOS Journaal]].


Wollaars volgde van 1995 tot 2000 de hbo-studie Communicatiesystemen aan de [[Hogeschool Utrecht]] en begon in 2002 zijn carrière in de journalistiek bij [[AT5]] als redacteur / verslaggever / eindredacteur / presentator. Hij werkte onder meer mee aan de nieuwsprogramma's "Kort Amsterdams" en "AT5 Nieuws" en het documentaireprogramma "Amsterdams Peil". Voor de Duitse [[Westdeutscher Rundfunk|WDR]] werkte hij in 2007 tijdelijk aan het programma "Aktuelle Stunde". Sinds 2007 is Wollaars werkzaam bij de [[Nederlandse_Omroep_Stichting|NOS]]: eerst als redacteur en sinds 2009 werd zijn functie: algemeen verslaggever. Met name vanwege de actualiteit over de opmars van de [[Social_media|sociale media]] kwam Wollaars opvallend veel in beeld op het televisiescherm, waardoor hij bekendheid creëerde. Ook deed hij verslag van de nieuwsitems aangaande de verkiezingen.
Wollaars volgde van 1995 tot 2000 de hbo-studie Communicatiesystemen aan de [[Hogeschool Utrecht]] en begon in 2002 zijn carrière in de journalistiek bij [[AT5]] als redacteur / verslaggever / eindredacteur / presentator. Hij werkte onder meer mee aan de nieuwsprogramma's "Kort Amsterdams" en "AT5 Nieuws" en het documentaireprogramma "Amsterdams Peil". Voor de Duitse [[Westdeutscher Rundfunk|WDR]] werkte hij in 2007 tijdelijk aan het programma "Aktuelle Stunde". Sinds 2007 is Wollaars werkzaam bij de [[Nederlandse_Omroep_Stichting|NOS]]: eerst als redacteur en sinds 2009 werd zijn functie: algemeen verslaggever. Met name vanwege de actualiteit over de opmars van de [[Social_media|sociale media]] kwam Wollaars opvallend vaak op het televisiescherm in beeld, waardoor zijn bekendheid toenam. Ook deed hij verslag van de nieuwsitems aangaande de verkiezingen.
{{DEFAULTSORT:Wollaars, Jeroen}}
{{DEFAULTSORT:Wollaars, Jeroen}}
[[Categorie:Nederlands journalist]]
[[Categorie:Nederlands journalist]]

Versie van 19 jun 2011 16:20

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Jeroen Wollaars
Jeroen Wollaars
Achtergrondinformatie
Geboorteplaats Woerden
Opleiding HBO Communicatiesystemen
Beroep Journalist
Portaal  Portaalicoon   Media

Jeroen Wollaars, (Woerden, 30 september 1977) is een Nederlands journalist en verslaggever, werkzaam bij het NOS Journaal.

Wollaars volgde van 1995 tot 2000 de hbo-studie Communicatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht en begon in 2002 zijn carrière in de journalistiek bij AT5 als redacteur / verslaggever / eindredacteur / presentator. Hij werkte onder meer mee aan de nieuwsprogramma's "Kort Amsterdams" en "AT5 Nieuws" en het documentaireprogramma "Amsterdams Peil". Voor de Duitse WDR werkte hij in 2007 tijdelijk aan het programma "Aktuelle Stunde". Sinds 2007 is Wollaars werkzaam bij de NOS: eerst als redacteur en sinds 2009 werd zijn functie: algemeen verslaggever. Met name vanwege de actualiteit over de opmars van de sociale media kwam Wollaars opvallend vaak op het televisiescherm in beeld, waardoor zijn bekendheid toenam. Ook deed hij verslag van de nieuwsitems aangaande de verkiezingen.