KNVB Schoolvoetbal: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Delay (overleg | bijdragen)
Wijzigingen door 84.83.232.142 hersteld tot de laatste versie door Delay - bron?
Regel 14: Regel 14:
{{Navigatie voetbal Nederland}}
{{Navigatie voetbal Nederland}}


[[Categorie:Nederlandse voetbalcompetitie]]
[[Categorie:Nederlands jeugdvoetbal]]

Versie van 15 aug 2011 13:24

KNVB Schoolvoetbal is een populair voetbaltoernooi waaraan verschillende basisscholen deelnemen. Samen met gemeenten, stichtingen en voetbalverenigingen, tekent de KNVB voor de reglementen en ook voor een deel van de organisatie. Het toernooi wordt sinds 1907 georganiseerd, en is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen tot 14 jaar.

Opbouw KNVB Schoolvoetbal

Meestal organiseren gemeenten, stichtingen of voetbalverenigingen op lokaal niveau een voorronde voor teams van basisscholen. Het hangt af van het aantal basisscholen op lokaal niveau hoeveel voorrondes er worden gespeeld. Het ene team plaatst zich al na één voorronde voor de regiofinale, het andere moet wel vijf schiftingen doorstaan. Uiteindelijk stromen de beste teams door naar de regiofinales. De KNVB is vanaf de regiofinales verantwoordelijk voor de organisatie. De winnaars van die regiofinales gaan door naar de districtsfinales.

Deze districtfinales worden altijd aan het eind van het seizoen gespeeld, tijdens de KNVB Jeugdvoetbaldag in de zes districten. De winnaars van de districtsfinales - dat zijn zes elftallen en zes zeventallen - ontvangen een uitnodiging van de KNVB om in juni in Zeist aan te treden voor de landelijke finales KNVB Schoolvoetbal. Daar wordt gespeeld om de hoofdprijs, namelijk de titel van "Nationaal Schoolvoetbal kampioen".

Georganiseerde competities

Bij het KNVB Schoolvoetbal toernooi wordt er gebruik gemaakt van meerdere competities:

  • voor jonge kinderen die 4 tegen 4 spelen (op een kwart veld)
  • voor kinderen die 7 tegen 7 spelen (op een half veld)
  • voor groep 7/8 die 11 tegen 11 spelen (op een heel veld)