Danny Jones (musicus): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k r2.6.4) (Robot: gewijzigd: ru:Джонс, Дэнни
ZéroBot (overleg | bijdragen)
k r2.7.1) (Robot: toegevoegd: ko:대니 존스
Regel 46: Regel 46:
[[fr:Danny Jones]]
[[fr:Danny Jones]]
[[he:דני ג'ונס]]
[[he:דני ג'ונס]]
[[ko:대니 존스]]
[[lv:Denijs Džouns]]
[[lv:Denijs Džouns]]
[[no:Danny Jones]]
[[no:Danny Jones]]

Versie van 30 aug 2011 00:28

Danny Jones
Danny Jones
Algemene informatie
Volledige naam Daniel Alan David Jones
Geboren 12 maart 1986
Geboorteplaats BoltonBewerken op Wikidata
Land Engeland
Werk
Jaren actief 1999-heden
Genre(s) Pop rock, Pop punk
Label(s) Island2004-2008, Super 2008-heden
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Daniel Alan David (Danny) Jones (Bolton (Greater Manchester), 12 maart 1986) is een Engelse musicus. Hij is een van de leadzangers en gitaristen van de Britse poprockband McFly, samen met Dougie Poynter, Harry Judd en Tom Fletcher.

McFly

Jones is een van de oprichters van McFly. Samen met Tom Fletcher zette hij deze band op, nadat beiden afgewezen waren; (Fletcher voor Busted, Jones voor V). Na het oprichten van McFly gingen Jones en Fletcher aan de slag met het schrijven van liedjes. Nadat zij een contract hadden gekregen met een platenmaatschappij hielden ze audities waaruit drummer Harry Judd en bassist Dougie Poynter kwamen.

De eerste single van McFly, "5 colours in her hair", ging meteen naar #1. Ook ging het eerste album van de band, "Room on the third floor", naar #1. Daarmee heeft McFly een record verbroken, dat op naam stond van The Beatles.

Het succes van McFly met haar eerste album is niet van korte duur; integendeel. De band krijgt met haar tweede album, "Wonderland", weer een #1 album en verschillende #1 singles. Ook mag de band spelen in uitverkochte arena's en nemen ze hun eerste live-dvd op in de arena van Manchester. Verder krijgen de bandleden rond deze tijd te horen dat zij mee mogen spelen in een Amerikaanse film "Just my luck" waarin ook Lindsay Lohan en Chris Pine te zien zijn.

Jones heeft met veel liedjes meegeschreven. Ook heeft hij enkele nummers voor McFly zelf geschreven: "Not alone", "Don't know why" en "Walk in the sun".

Persoonlijke Leven

Danny had een relatie met Kendra Krull een in 2OO6 tijdens de opname van Just My Luck. enkele maanden daarna begon hij een relatie met fotograaf Olivia Shaw. ze gingen uit elkaar in 2OO8 nadat Danny zijn lief had bedrogen met Miss Engeland 2008 Laura Coleman. hij onmoette begin 2009 Georgia Horsley Miss Engeland 2007. de twee begonnen een relatie, enkele maanden erna besloten ze samen in te trekken. in een interview maakte hij bekend dat zij de ware was

Zie de categorie McFly van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.