Parodontoloog: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
609 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(cat wijz; nadere precisering)
Een tandarts-'''Parodontoloog''' is een [[tandarts]] die zich gespecialiseerd heeft in de [[Parodontologie]].
 
Dit is een zogenaamde [[horizontale specialisatie]] na het volgen van een master opleiding [[Parodontologie]]. Dit is een post-academische opleiding die 3 jaar duurt. De Nederlandse tandarts-parodontologen worden vertegenwoordigd door de Nederlandse vereniging voor Parodontologie [[NvvP]].
 
De Nederlandse tandarts-parodontologen worden vertegenwoordigd door de Nederlandse vereniging voor Parodontologie [[NvvP]]. Om erkend tandarts-parodontoloog te zijn (erkend door de NvvP), dient men niet alleen de opleiding te hebben voltooid maar tevens mee te doen aan de kwaliteitsborging van de vereniging. Dit betekent ondermeer dat er onderlinge visitatie plaatsvind en controle op de kwaliteitsrichtlijnen.
 
Helaas is het voeren van de titel tandarts-parodontoloog niet voorbehouden, behalve de titel tandarts, waardoor het opvalt dat in Nederland ook veel tandartsen zich tandarts-parodontoloog noemen die niet erkend zijn door de NvvP. Uiteraard doen die dus ook niet mee aan het kwaliteitsborgings programma van de NvvP.
 
 
[[Categorie:Tandarts| P]]
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu