Palo Alto Research Center: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieuwe pagina aangemaakt met '{{wiu2}} Het '''Palo Alto Research Center''', ofwel PARC, is een onderzoekscentrum van Xerox. In de jaren 70 werden er veel van de oorspronkelijke microc...'
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
{{wiu2}}
{{wiu2}}
[[Afbeelding:Parcentrance.jpg|Ingang PARC]]
Het '''Palo Alto Research Center''', ofwel PARC, is een onderzoekscentrum van [[Xerox]]. In de jaren 70 werden er veel van de oorspronkelijke microcomputertechnologiëen ontwikkeld, waaronder Ethernet, de laserprinter, de grafische gebruikersomgeving en het objectgeoriënteerd programmeren. De toenmalige directie van Xerox zag de mogelijkheden hiervan niet in en nieuwe bedrijven als [[Apple Inc.|Apple]], [[Microsoft]] en [[3Com]] profiteerden daarvan.
Het '''Palo Alto Research Center''', ofwel '''PARC''', voorheen Xerox PARC, is een dochterbedrijf van [[Xerox]]. In de jaren 70 werden er veel van de oorspronkelijke microcomputertechnologiëen ontwikkeld, waaronder Ethernet, de laserprinter, de grafische gebruikersomgeving en het objectgeoriënteerd programmeren. De toenmalige directie van Xerox zag de mogelijkheden hiervan niet in en nieuwe bedrijven als [[Apple Inc.|Apple]], [[Microsoft]] en [[3Com]] profiteerden daarvan.


[[Categorie:Informatica]]
[[Categorie:Informatica]]

Versie van 25 sep 2011 09:52

Mee bezig Mee bezig
Aan dit artikel of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.

Ingang PARC Het Palo Alto Research Center, ofwel PARC, voorheen Xerox PARC, is een dochterbedrijf van Xerox. In de jaren 70 werden er veel van de oorspronkelijke microcomputertechnologiëen ontwikkeld, waaronder Ethernet, de laserprinter, de grafische gebruikersomgeving en het objectgeoriënteerd programmeren. De toenmalige directie van Xerox zag de mogelijkheden hiervan niet in en nieuwe bedrijven als Apple, Microsoft en 3Com profiteerden daarvan.