The Merry Widow (1925): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
264 bytes verwijderd ,  8 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
| vervolg =
| imdb = 0016104
| moviemeter = 46764
}}
'''The Merry Widow''' is een film uit [[Film in 1925|1925]] onder regie van [[Erich von Stroheim]].
 
==Synopsis==
De film is gebaseerd op een [[operette]] en werd in [[The Merry Widow (1934)|1934]] en [[Film in 1952|1952]] opnieuw gemaakt. De versie uit 1925 is de enige versie waarin niet gezongen wordt. Dit komt omdat het een [[stomme film]] is.
{{Leeswaarschuwing}}
 
Prins Danilo Petrovich is verliefd op de danseres Sally O'Hara. De koning verbiedt hem echter te trouwen, omdat zij van te lage komaf is. Sally O'Hara trouwt vervolgens met de steenrijke baron Siwxtus Sadoja, van wiens fortuin het hele koninkrijk afhankelijk is. Als de baron sterft, krijgt prins Danilo de opdracht om Sally O'Hara opnieuw het hof te maken. Ditmaal staan de financiën van het koninkrijk op het spel.
De films gaan over een prins die verliefd wordt op een meisje. Hij mag zijn liefde echter niet verklaren aan het meisje, vanwege haar stand.
 
==1925 versie==
In de versie uit [[1925]] hadden [[Mae Murray]], [[John Gilbert]] en [[Roy D'Arcy]] de hoofdrollen. De versie staat er om bekend figurantenrollen te hebben van acteurs die in de latere jaren uit zouden groeien tot bekende of zelfs legendarische acteurs. Zo hebben [[Clark Gable]] en [[Joan Crawford]] kleine rollen in de film.
 
== Voetnoten ==
72.848

bewerkingen

Navigatiemenu