Louis Le Vau: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
ZéroBot (overleg | bijdragen)
k r2.7.1) (Robot: toegevoegd: ro:Louis Le Vau
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Louis Le Vau''' ([[Parijs]], [[1612]] - aldaar, [[11 oktober]] [[1670]]) was een [[architect]] die in de [[zeventiende eeuw]] leefde en werkte in de [[Lodewijk XIV-stijl]] voor de [[Lodewijk XIV van Frankrijk|gelijknamige koning]]. Hij was de eerste architect van het [[kasteel van Versailles]] en ook het [[kasteel van Vaux-le-Vicomte]] heeft Le Vau bekendheid opgeleverd.
'''Louis Le Vau''' ([[Parijs]], [[1612]] - aldaar,harry [[11 oktober]] [[1670]]) was een [[architect]] die in de [[zeventiende eeuw]] leefde en werkte in de [[Lodewijk XIV-stijl]] voor de [[Lodewijk XIV van Frankrijk|gelijknamige koning]]. Hij was de eerste architect van het [[kasteel van Versailles]] en ook het [[kasteel van Vaux-le-Vicomte]] heeft Le Vau bekendheid opgeleverd.


== Bekende gebouwen waar Le Vau aan (mee)gewerkt heeft ==
== Bekende gebouwen waar Le Vau aan (mee)gewerkt heeft ==

Versie van 12 jan 2012 18:40

Louis Le Vau (Parijs, 1612 - aldaar,harry 11 oktober 1670) was een architect die in de zeventiende eeuw leefde en werkte in de Lodewijk XIV-stijl voor de gelijknamige koning. Hij was de eerste architect van het kasteel van Versailles en ook het kasteel van Vaux-le-Vicomte heeft Le Vau bekendheid opgeleverd.

Bekende gebouwen waar Le Vau aan (mee)gewerkt heeft