Reus (Harry Potter): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes verwijderd ,  9 jaar geleden
stijl
(stijl)
 
{{Leeswaarschuwing}}
InAan het einde van [[Harry Potter en de Vuurbeker (boek)|het vierde boek]] wordt het duidelijk (aan het einde van het boek) dat de reuzen een belangrijke positie innemen in de eerste geheimzinnige botsingen tussen [[Heer Voldemort]] en de [[Dooddoener (Harry Potter)|Dooddoeners]] aan de ene kant en [[Albus Perkamentus|Perkamentus]] en de [[Orde van de Feniks (Harry Potter)|Orde van de Feniks]] aan de andere kant.
 
[[Rubeus Hagrid]], de jachtopziener van [[Zweinstein]] en zelf een halfreus, gaat op verzoek van Perkamentus op zoek naar de reuzen opsporen, samenamen met [[Olympe Mallemour|Madame Mallemour]]. Uiteindelijk vinden ze de reuzen, en hoewel de locatie geheim is kan daar wel naar geraden worden: in de Franse stad [[Dijon]] wisten Olympe en Hagrid een spion van het ministerie af te schudden, daarna trokken ze verder naar [[Polen]], en toen naar [[Minsk]] in [[Wit-Rusland]]. Uiteindelijk vonden ze reuzen in de bergen, wat waarschijnlijk de [[Karpaten]] zijn of de [[Oeral (gebergte)|Oeral]]. Dan wordt pas duidelijk wat het gevolg is van de reuzenoorlogen waar [[Professor Kist]] over vertelde: er zijn nog maar tachtig reuzen over in een krappe vallei.
Hagrid en Madame Mallemour weten goede banden aan te leggen met de ''Oppur'' (stamhoofd) Karkus, maar na een slachtpartij onder de reuzen waarbij Karkus wordt gedood wordt ''Gorgor'' de nieuwe Uppur. Gorgor is Hagrid en Madame Mallemour beduidend minder goed gezind en sluit zich aan bij de Dooddoeners (waaronder [[Walter Vleeschhouwer]]) die op dat moment ook de steun van de reuzen kwamen vragen.
 
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu