Presentatie (voordracht): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k Wijzigingen door 91.181.61.232 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door MrBlueSky
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:StevenKooninBP20050222 CopyrightKaihsuTai.jpg|right|thumb|250px|Een presentatie tijdens een vergadering]]
Als je een spreekbeurt houd maak hem niet te lang ,leuk , veel prenten.Als het groepswerk is maak een toneeltje of een powerpoint.Want soms is het voor je meedeleerlingen lastig voor de heletijd te luisteren.Daarom trekt een toneeltje aan.Maak als het kan ook je spreekbeurt grappig.Denk eens na wat je precies moet brengen, hoe ga je dit doen?
__NOTOC__
Een '''voorstelling''' of ([[Lijst van Romaanse woorden in het Nederlands met een Germaans alternatief|Romaans]]) '''presentatie''' is een mondelinge toelichting van de resultaten van een onderzoek, of van een voorstel.
Een '''voorstelling''' of ([[Lijst van Romaanse woorden in het Nederlands met een Germaans alternatief|Romaans]]) '''presentatie''' is een mondelinge toelichting van de resultaten van een onderzoek, of van een voorstel.



Versie van 1 mrt 2012 18:47

Een presentatie tijdens een vergadering

Een voorstelling of (Romaans) presentatie is een mondelinge toelichting van de resultaten van een onderzoek, of van een voorstel.

Werksituatie

In organisaties en bedrijven is het sinds de jaren negentig gebruikelijk dat voorstellen en verslagen op formele wijze met een presentatie worden toegelicht. Een spreker houdt een voorbereid betoog waarbij of waarna de vergadering in discussie gaat over de inhoud. Heel vaak wordt gebruikgemaakt van presentatiesoftware zoals PowerPoint of Keynote, computerprogramma’s waarmee teksten en afbeeldingen aan de luisteraars getoond worden. Vóór 2000 gebruikten sprekers daarvoor overheadsheets, flipover-vellen papier of gewoon een schoolbord.

Stress

Mensen vinden presentaties geven vaak een van de stressvolste plichten. De druk van de groepsaandacht, de verplichting om een monoloog af te steken, het onvermogen om hoofd- en bijzaken te scheiden en in het algemeen faalangst dragen bij aan het ongemak. In veel organisaties wordt een presentatie door de spreker en de toegesprokenen ervaren als een examen waar je carrière van afhangt. In het onderwijs is dan ook een toenemende aandacht voor presentatievaardigheden. Ook organisaties sturen medewerkers meer en meer naar zakelijke presentatietrainingen.

Zie ook

Externe link