Luc Appermont: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Iafss (overleg | bijdragen)
k Spelling en link
gedateerde info eruit; irrelevant weetje ook
Regel 29: Regel 29:
Buiten het presentatiewerk zet Appermont zich ook in voor liefdadigheid. Hij is de ambassadeur van [[Cunina]], een organisatie die over heel de wereld kinderen uit sloppenwijken helpt.
Buiten het presentatiewerk zet Appermont zich ook in voor liefdadigheid. Hij is de ambassadeur van [[Cunina]], een organisatie die over heel de wereld kinderen uit sloppenwijken helpt.


Appermont deed in 2006 mee aan [[Dancing on Ice]], door deze show kreeg hij de bijnaam 'Lucky Luc' omdat hij twee keer werd gered door het publiek, nadat hij de slechtste noteringen kreeg van de jury van alle deelnemers. In de derde show viel hij met zijn schaatspartner Ellen Mareels af, nadat hij uitdrukkelijk had gevraagd om niet meer op hem te stemmen.
Appermont deed in 2006 mee aan ''[[Dancing on Ice]]''. Door deze show kreeg hij de bijnaam 'Lucky Luc' omdat hij twee keer werd gered door het publiek, nadat hij de slechtste noteringen kreeg van de jury van alle deelnemers. In de derde show viel hij met zijn schaatspartner Ellen Mareels af, nadat hij uitdrukkelijk had gevraagd om niet meer op hem te stemmen.


In [[februari 2007]] wordt het contract tussen VTM en Luc Appermont niet meer verlengd. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit ook het einde van zijn televisiecarrière. Nochtans werd Luc eerst getipt als presentator van 'Sterren op de Dansvloer', maar werd dan toch vervangen door [[Jacques Vermeire]].
In februari 2007 wordt het contract tussen VTM en Luc Appermont niet meer verlengd. Nochtans werd Luc eerst getipt als presentator van ''Sterren op de Dansvloer'', maar werd dan toch vervangen door [[Jacques Vermeire]].


In 2012 zal Appermont te zien zijn op [[Eén (televisiezender)|Eén]] in de [[bekende Vlaming|BV]]-[[quiz]] ''[[Vroeger of later?]]''.<ref>{{voetnoot web|url=http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120327_019|titel=Luc Appermont gaat quiz presenteren op Eén|datum=27 maart 2012|bezochtdatum=27 maart 2012|uitgever=De Standaard}}</ref>
In [[maart 2008]] kwam hij nog eens opdraven op de uitreiking van de Vlaamse televisiesterren, daar mocht hij een award uitreiken.


Appermont heeft een vaste relatie met zanger [[Bart Kaëll]].
Appermont heeft een vaste relatie met zanger [[Bart Kaëll]].

{{Appendix}}


[[Categorie:Vlaams presentator|Appermont, Luc]]
[[Categorie:Vlaams presentator|Appermont, Luc]]

Versie van 27 mrt 2012 08:49

Luc Appermont
Luc Appermont
Volledige naam Luc Appermont
Geboren 4 oktober 1949
Geboorteland België
Jaren actief 1970 - heden
Beroep Televisiepresentator
Radiopresentator
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Luc Appermont (Bilzen, 4 oktober 1949) is een Vlaamse televisiepresentator die vooral bekend werd door de vele shows die hij presenteerde op de toenmalige BRT en later op de vtm.

Luc Appermont ging als student in 1969 aan de slag bij radiozender Omroep Antwerpen. Daarna volgden Omroep Limburg, Omroep West-Vlaanderen en Omroep Oost-Vlaanderen om uiteindelijk in 1970 bij Radio 2 terecht te komen. Gedurende 33 jaar was hij een van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij het populaire programma De zoete inval presenteerde.

Bij de openbare omroep BRT presenteerde hij in de jaren '70 het zondagnamiddagprogramma Binnen en buiten. Daarna presenteerde hij verschillende programma's in samenwerking met de Nationale Loterij: onder meer Het staat in de sterren geschreven, de Pak de poen show en Baraka. Hij presenteerde ook meermaals de voorrondes het Eurovisiesongfestival Eurosong. In 1989 was hij de gastheer in de talentenjacht Sterrenwacht, met de juryleden Louis De Lentdecker, Niki Bovendaerde en Marcel Vanthilt en met Jan Decorte als te interviewen gast. Donaat Deriemaeker won deze wedstrijd.

In september 1990 verlaat hij de openbare omroep en gaat hij naar de commerciële omroep VTM. Hij begint er met de dagelijkse quiz Waagstuk. Nadien komen nog de talkshow Luc, U beslist en Het mooiste Moment.

Buiten het presentatiewerk zet Appermont zich ook in voor liefdadigheid. Hij is de ambassadeur van Cunina, een organisatie die over heel de wereld kinderen uit sloppenwijken helpt.

Appermont deed in 2006 mee aan Dancing on Ice. Door deze show kreeg hij de bijnaam 'Lucky Luc' omdat hij twee keer werd gered door het publiek, nadat hij de slechtste noteringen kreeg van de jury van alle deelnemers. In de derde show viel hij met zijn schaatspartner Ellen Mareels af, nadat hij uitdrukkelijk had gevraagd om niet meer op hem te stemmen.

In februari 2007 wordt het contract tussen VTM en Luc Appermont niet meer verlengd. Nochtans werd Luc eerst getipt als presentator van Sterren op de Dansvloer, maar werd dan toch vervangen door Jacques Vermeire.

In 2012 zal Appermont te zien zijn op Eén in de BV-quiz Vroeger of later?.[1]

Appermont heeft een vaste relatie met zanger Bart Kaëll.