Ontroerend Goed: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
20 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
k
Link naar doorverwijspagina gerepareerd (STUK naar Kunstencentrum STUK), met behulp van pop-ups
k (Link naar doorverwijspagina gerepareerd (STUK naar Kunstencentrum STUK), met behulp van pop-ups)
Het [[theatergezelschap]] '''Ontroerend Goed''' werd opgericht in [[1994]] als een [[Gent|Gents]] dichterscollectief. De stichtende leden waren Alexander Devriendt, David Bauwens en Joeri Smet. Later versterkte Sophie De Somere de vaste kern van de groep. Het gezelschap is bekend voor het opzoeken van de grenzen van het medium [[theater (kunstvorm)|theater]]. Dit leidde tot allerlei experimentele voorstellingen, vaak op speciale locaties of met unieke concepten.
 
Een eerste doorbraak kwam er met de PORRORtrilogie (2001-2003), die zich afspeelde in de Gentse bar Hotsy Totsy. Deze [[trilogie]] kreeg de [[Kunstencentrum STUK|STUK]]-prijs in de categorie Jong Theater op het festival [[Theater aan Zee]] in [[Oostende]].
 
Ontroerend Goed maakte ook een trilogie van voorstellingen waarin het publiek op een individuele manier benaderd wordt: In The Smile Off Your Face (2004), Intern (2007) en A Game of You (2009). Het eerste luik ontving prijzen op het [[Edinburgh Fringe|Edinburgh Fringe Festival]] (2007) en [[Adelaide (Australië)|Adelaide]] Fringe Festival (2008).

Navigatiemenu