Microsoft-account: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k r2.7.2+) (Robot: gewijzigd: zh:Microsoft account
k r2.7.3) (Robot: gewijzigd: zh:Microsoft Account
Regel 38: Regel 38:
[[tr:Windows Live ID]]
[[tr:Windows Live ID]]
[[vi:Windows Live ID]]
[[vi:Windows Live ID]]
[[zh:Microsoft account]]
[[zh:Microsoft Account]]

Versie van 12 mei 2012 07:51

Windows Live ID is een gratis account van Microsoft waarmee kan ingelogd worden op Microsoft-diensten, waaronder Windows Live.

Geschiedenis

Windows Live ID heette vroeger Microsoft .NET Passport, wat meestal afgekort werd tot .NET Passport. De website werd Microsoft Passport Network genoemd, wat nog steeds te zien is aan de oude website, passport.net.

Het .NET Passport werd vroeger gebruikt voor de startpagina van MSN en de andere (oude) MSN-diensten zoals MSN Messenger (opvolger: Windows Live Messenger) en MSN Hotmail (opvolger: Windows Live Hotmail). Voor andere diensten werd het niet gebruikt.

Hier kwam tijdens de lancering van Windows Live in 2006 verandering in: het .NET Passport werd hernoemd naar Windows Live ID. Het was de eerste dienst van Windows Live. Pas daarna kregen Windows Live Hotmail en Windows Live Messenger hun nieuwe jasje.

Diensten

Vandaag de dag wordt de Windows Live ID voor wel bijna iedere dienst van Windows Live gebruikt, en ook nog steeds de MSN-startpagina. Bovendien maken ook MSNBC, Xbox Live, Office Live en leden van de Microsoft-website gebruik van Windows Live ID.

Werking

De gedachte achter de Windows Live ID is dat gebruikers eenmalig met hun ID zich aanmelden en vervolgens automatisch op iedere deelnemende website kunnen blijven doorwerken, zonder zich steeds opnieuw te hoeven aanmelden. Dat is dus handig als men bij de website van Windows Live bijvoorbeeld van Hotmail naar Photos wil stappen. Gebruikers van Windows Live Hotmail hebben automatisch een ID, mensen met een ander e-mailadres kunnen er een aanvragen. Men kan dus zijn Hotmail-adres (in Nederland @hotmail.com, @hotmail.nl of @live.nl) gebruiken of een nieuwe aanmaken, óf hun eigen e-mailadres. Men kan dan niet alleen gebruikmaken van Windows Live Hotmail, maar wel ook van andere diensten inclusief Windows Live Messenger.

Externe links