Boom (uitgeverij): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14: Regel 14:


== Externe link ==
== Externe link ==
* [http://www.uitgeverijboom.nl Officiële site van de uitgever]
* [http://www.boomuitgeversamsterdam.nl Officiële site van de uitgever]
[[categorie:Nederlandse uitgeverij]]
[[categorie:Nederlandse uitgeverij]]

Versie van 5 jun 2012 21:40

Boom uitgevers Amsterdam is een Nederlandse uitgeverij te Amsterdam. Ze maakt deel uit van het in Meppel gevestigde bedrijf Koninklijke Boom Uitgevers dat in 1840 werd opgericht. De uitgeverij is al vijf generaties lang in het bezit van de familie Boom en is sinds de jaren 70 gevestigd in Amsterdam. Een zusterbedrijf is Boom Uitgevers Den Haag, bekend van de namen Boom Juridische uitgevers en Lemma.

Markt

Het bedrijf is actief op de algemene, wetenschappelijke, educatieve en professionele markt. De uitgaven, verdeeld over vier imprints, bestaan uit boeken, maar ook uit tijdschriften, cd-roms, losbladige uitgaven en websites. Er zijn bijna 1000 leverbare titels, waaronder tien tijdschriften. De imprints zijn:

Uitgaven

Bij het imprint Boom verschijnen titels op het gebied van filosofie, psychologie, pedagogie en geschiedenis. Belangrijke uitgaven zijn vertalingen van filosofen als Immanuel Kant, Blaise Pascal, Charles Montesquieu en Peter Sloterdijk. Een andere lijn van uitgaven is 'Nederlands als tweede taal', die immigranten van allerlei opleidingsniveaus in staat wil stellen de Nederlandse taal te leren. Boom test uitgevers is actief op het gebied van psychologische tests.

Uitgeverij Boom is lid van het Nederlands Uitgeversverbond, en van de GAU (Groep Algemene Uitgevers), de UVW (Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW dubbel) en de GEU (Groep Educatieve Uitgeverijen).

Externe link