Naboo: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Robbot (overleg | bijdragen)
k Robotgeholpen doorverwijzing: Star Wars: The Clone Wars - Verwijzing(en) gewijzigd naar Star Wars: The Clone Wars (televisieserie)
Jediknight (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 22: Regel 22:
== Episode VI: Return of the Jedi ==
== Episode VI: Return of the Jedi ==
Nadat het [[Galactisch Keizerrijk]] door de Rebellen is overwonnen, vindt er een groot feest plaats op de vreedzame planeet. Ironisch genoeg was Keizer Palpatine ooit een Senator van Naboo.
Nadat het [[Galactisch Keizerrijk]] door de Rebellen is overwonnen, vindt er een groot feest plaats op de vreedzame planeet. Ironisch genoeg was Keizer Palpatine ooit een Senator van Naboo.

== Koninginnen van Naboo ==
Episode I: Koningin [[Padmé Amidala]]
Episode II: [[Koningin Jamillia]]
Episode III: [[Koningin Apailana]]


== Andere media ==
== Andere media ==

Versie van 24 jun 2012 11:04

Kostuum van de koningin van Naboo

Naboo is een planeet in het fictieve Star Wars-universum. De planeet speelt een belangrijke rol in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. De planeet is ook te zien in Episode II, Episode III en in Episode VI.

De planeet wordt bevolkt door :

  • de Naboo, een vreedzaam volk. Hun legers zijn dan ook klein. Ze leven in de open natuur en prachtige steden. Hun hoofdstad is Theed.
  • de Gungans, humanoïden (lijkend op een mens) die onder water leven in verborgen steden. Geen mens is er ooit geweest, behalve de twee Jedi Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn, die aan de verbannen Gungan Jar Jar Binks vroegen hoe ze zo snel mogelijk in de hoofdstad van Naboo konden komen.
  • Naboo is de geboorteplaneet van zowel Padmé Amidala (die er ook begraven wordt) als Palpatine. R2-D2 is ook afkomstig van Naboo.

Episode I: The Phantom Menace

De Handelsfederatie (Trade Federation) voerde een aanval uit op de planeet Naboo met haar Droidlegers. De aanval werd afgeweerd door een gezamenlijk leger van de Naboo en de Gungans. Jar Jar Binks is hierbij gepromofeerd tot generaal. De vernietiging van het controleschip door een jonge Anakin Skywalker zorgde ervoor dat de Droids onbestuurbaar werden en de oorlog werd gewonnen. Federatieleiders Nute Gunray en Rune Haako werden berecht op Coruscant voor hun wandaden. Tijdens de oorlog vond ook een duel plaats tussen Jedi Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi met de Sith-Lord Darth Maul waarbij Qui-Gon Jinn en Darth Maul omkwamen. Qui-Gon Jinn wordt gecremeerd op Naboo. De crematie werd bijgewoond door de nieuwe Kanselier van de Republiek, Palpatine. Ook de Jedi Raad is aanwezig. Na de crematie vindt er een grote parade plaats om de overwinning van de Slag om Naboo te vieren. Boss Nass, leider van de Gungans houdt de vredesbol omhoog.

In de deleted scenes van The Phantom Menace proberen Qui-Gon, Obi-Wan en Jar Jar uit de Bongo (onderzeeër) te ontsnappen terwijl deze van een Nabooaanse waterval naar beneden valt.

Episode II: Attack of the Clones

Tien jaar na Episode I wordt het universum bedreigd door aanvallen en aanslagen. Na zo'n aanslag moet de Senator van Naboo (Amidala) worden beschermd en begeleid naar haar thuisplaneet, aangezien Coruscant te onveilig is. Anakin Skywalker begeleidt Amidala tijdens zijn eerste solomissie als een Jedi. Het tweetal wordt al snel erg verliefd op elkaar. De prachtige omgeving van Naboo versterkt deze liefde alleen maar. Skywalker en Amidala trouwen in het geheim met elkaar op Naboo, want een Jedi mag geen banden hebben.

In de deleted scenes van Attack of the Clones gaan Anakin en Padmé naar het huis van haar ouders en zussen op Naboo.

Episode III: Revenge of the Sith

Nadat ze gestorven is bij de bevalling, wordt er afscheid genomen van Senator Padmé Amidala op de planeet Naboo. Amidala's familie, Gunganleider Boss Nass en Jar Jar Binks zijn hierbij aanwezig.

Episode VI: Return of the Jedi

Nadat het Galactisch Keizerrijk door de Rebellen is overwonnen, vindt er een groot feest plaats op de vreedzame planeet. Ironisch genoeg was Keizer Palpatine ooit een Senator van Naboo.

Koninginnen van Naboo

Episode I: Koningin Padmé Amidala Episode II: Koningin Jamillia Episode III: Koningin Apailana

Andere media

In de animatieserie Star Wars: The Clone Wars speelt de planeet Naboo ook een rol. Deze serie speelt zich af tussen Episode II en III.