Hopsin: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
28 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
k
Link naar doorverwijspagina gerepareerd (Drake naar Drake (rapper)), met behulp van pop-ups
k (Link naar doorverwijspagina gerepareerd (Drake naar Drake (rapper)), met behulp van pop-ups)
In [[2007]] kreeg hij een record deal te pakken bij het ex-label van [[Eazy-E]] [[Ruthless Records]]. Bij dit label bracht hij zijn eerste album [[Gazing at the Moonlight]] uit maar al snel ging Hopsin in conflict met [[Tomica Wright]], de ex-vrouw van Eazy-E. Hopsin voelde zich niet voldoende (financieel) gesteund. Hij verliet Ruthless en hij richtte zijn eigen onafhankelijke label [[Funk Volume]] op samen met [[Damien Ritter]], broer van huidig FV-artiest SwizZz.
 
Het conflict met Ruthless Records was een van zijn grootste inspiraties voor zijn tweede album [[Raw (Hopsin)|Raw]]. Met Raw brak hij door in de zogenaamde underground door het veelvuldig op de korrel nemen van mainstream rappers als [[Lil' Wayne]], [[Drake (rapper)|Drake]], [[Bow Wow]], [[Soulja Boy]], etc. Sag My Pants, dat 13 miljoen hits heeft op [[YouTube]], en Nocturnal Rainbows zijn de meest succesvolste nummers die op Raw staan.
 
Nadat hij op zijn tour was dropte Hopsin in de zomer van [[2011]] zijn 4de nummer in zijn "Ill mind of Hopsin"-reeks waarin hij [[Tyler, the creator]] hevig dissed. Het leverde Hopsin veel publiciteit op en ook dit filmpje werd meer dan 10 miljoen keer bekeken sinds zijn upload.

Navigatiemenu