Pico Veleta: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Xqbot (overleg | bijdragen)
k r2.7.3) (Robot: toegevoegd: cs:Veleta
SmileBot (overleg | bijdragen)
k Interne link aanbrengen met AWB
Regel 15: Regel 15:
| eenvoudigsteroute =
| eenvoudigsteroute =
}}
}}
De '''Pico Veleta''' is een 3396 [[meter]] hoge berg in de provincie [[Granada (provincie)|Granada]] in [[Spanje]]. De top is het tweede hoogste punt van de [[Sierra Nevada (Spanje)|Sierra Nevada]], en de derde van het [[Iberisch Schiereiland]]. Zeer bijzonder is dat er een weg tot enkele meters onder de top loopt, de hoogste weg van Europa. De weg wordt door wielrenners gebruikt, en door autofabrikanten als testweg, en komt vanuit [[Cenes de la Vega]]. Op de flanken van de berg bevindt zich het wintersportcentrum '''Solynieve''' (Sol y nieve ([[Spaans]]): Zon en sneeuw), vanwaar ook skiliften de top op gaan.
De '''Pico Veleta''' is een 3396 [[meter]] hoge berg in de provincie [[Granada (provincie)|Granada]] in [[Spanje]]. De top is het tweede hoogste punt van de [[Sierra Nevada (Spanje)|Sierra Nevada]], en de derde van het [[Iberisch Schiereiland]]. Zeer bijzonder is dat er een weg tot enkele meters onder de top loopt, de hoogste weg van Europa. De weg wordt door [[Lijst van wielrenners|wielrenner]]s gebruikt, en door autofabrikanten als testweg, en komt vanuit [[Cenes de la Vega]]. Op de flanken van de berg bevindt zich het wintersportcentrum '''Solynieve''' (Sol y nieve ([[Spaans]]): Zon en sneeuw), vanwaar ook skiliften de top op gaan.


{{DEFAULTSORT:Veleta, Pico}}
{{DEFAULTSORT:Veleta, Pico}}

Versie van 12 jul 2012 13:26

Pico Veleta
Pico Veleta
Hoogte 3396 m
Coördinaten 37° 3′ NB, 3° 21′ WL
Ligging Spanje
Gebergte Sierra Nevada
Pico Veleta (Spanje)
Pico Veleta
Portaal  Portaalicoon   Aardwetenschappen

De Pico Veleta is een 3396 meter hoge berg in de provincie Granada in Spanje. De top is het tweede hoogste punt van de Sierra Nevada, en de derde van het Iberisch Schiereiland. Zeer bijzonder is dat er een weg tot enkele meters onder de top loopt, de hoogste weg van Europa. De weg wordt door wielrenners gebruikt, en door autofabrikanten als testweg, en komt vanuit Cenes de la Vega. Op de flanken van de berg bevindt zich het wintersportcentrum Solynieve (Sol y nieve (Spaans): Zon en sneeuw), vanwaar ook skiliften de top op gaan.