Siddebuursterveen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
kaart
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 13: Regel 13:
| lon_sec = 27
| lon_sec = 27
}}
}}
'''Veendijk''' is een klein buurtje in de gemeente [[Slochteren (gemeente)|Slochteren]]. De buurt ligt iets ten zuiden van [[Siddeburen]]. De naam verwijst naar de ''Veendijk'' die oorspronkelijk liep tussen [[Wagenborgen]] en [[Slochteren (dorp)|Slochteren]], ten zuiden van de zandrug waarop alle dorpen van de gemeente Slochteren liggen. Het stuk bij de buurtschap is het laatste restant van deze dijk, die na de grootste uitbreiding van de [[Dollard]] min of meer ook [[zeedijk]] werd.
'''Veendijk''' is een klein buurtje in de gemeente [[Slochteren (gemeente)|Slochteren]]. De buurt ligt iets ten zuiden van [[Siddeburen]]. De naam verwijst naar de ''Veendijk'' die oorspronkelijk liep tussen [[Wagenborgen (dorp)|Wagenborgen]] en [[Slochteren (dorp)|Slochteren]], ten zuiden van de zandrug waarop alle dorpen van de gemeente Slochteren liggen. Het stuk bij de buurtschap is het laatste restant van deze dijk, die na de grootste uitbreiding van de [[Dollard]] min of meer ook [[zeedijk]] werd.


[[Categorie:Plaats in Groningen]]
[[Categorie:Plaats in Groningen]]

Versie van 15 aug 2012 22:52

Veendijk
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
Siddebuursterveen (Groningen)
Siddebuursterveen
Situering
Provincie Vlag Groningen (provincie) Groningen
Gemeente Vlag Slochteren Slochteren
Coördinaten 53° 14′ NB, 6° 52′ OL
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Veendijk is een klein buurtje in de gemeente Slochteren. De buurt ligt iets ten zuiden van Siddeburen. De naam verwijst naar de Veendijk die oorspronkelijk liep tussen Wagenborgen en Slochteren, ten zuiden van de zandrug waarop alle dorpen van de gemeente Slochteren liggen. Het stuk bij de buurtschap is het laatste restant van deze dijk, die na de grootste uitbreiding van de Dollard min of meer ook zeedijk werd.