Observe and Report: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
ZéroBot (overleg | bijdragen)
k r2.7.1) (Robot: toegevoegd: ko:옵저브 앤 리포트
Regel 68: Regel 68:
[[it:Observe and Report]]
[[it:Observe and Report]]
[[ja:オブザーブ・アンド・レポート]]
[[ja:オブザーブ・アンド・レポート]]
[[ko:옵저브 앤 리포트]]
[[pl:Złap, zakapuj, zabłyśnij]]
[[pl:Złap, zakapuj, zabłyśnij]]
[[ru:Типа крутой охранник]]
[[ru:Типа крутой охранник]]

Versie van 2 dec 2012 09:45

Observe and Report
Tagline Right now, the world needs a hero
Regie Jody Hill
Producent Donald De Line
Scenario Jody Hill
Hoofdrollen Seth Rogen
Ray Liotta
Anna Faris
Michael Peña
Collette Wolfe
Muziek Joseph Stephens
Montage Zene Baker
Cinematografie Tim Orr
Distributie Warner Bros. Pictures
Première 2009
Genre Zwarte komedie
Speelduur 81 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 18.000.000,-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Observe and Report is een Amerikaanse zwarte komedie uit 2009 zowel geschreven als geregisseerd door Jody Hill. Hij bedoelde de film als humoristische versie van Taxi Driver, waaraan hij meermaals refereert tijdens de film door scènes daaruit te citeren. Het was voor Hill de tweede samenwerking met acteur Danny McBride na de filmkomedie The Foot Fist Way, die hij eveneens schreef en regisseerde.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) is het hoofd van de beveiligingsmedewerkers in een winkelcentrum, maar verbeeldt zich dat zijn baan hem veel meer status verleent dan die daadwerkelijk doet. Zijn medewerkers Dennis (Michael Peña) en de tweeling John (John Yuan) en Matt Yuen (Matt Yuan) dragen daaraan bij door zich al net zo te gedragen. De oppervlakkige parfumeriemedewerker Brandi (Anna Faris) is Barnhardts droomvrouw, maar zij is bepaald niet gecharmeerd van hem. De introverte en streng christelijke snackbarmedewerker Nell (Collette Wolfe) vindt hem wél aardig, maar hij zoekt haar alleen op om gratis koffie te halen.

Barnhardt ziet een kans om waardering te oogsten wanneer op het parkeerterrein bij het winkelcentrum vrouwen worden lastiggevallen door een potloodventer, die hen ongevraagd blootstelt aan zijn naakte lichaam onder zijn regenjas. De manager schakelt niettemin de hulp van politieman Harrison (Ray Liotta) in. Hierdoor voelt Barnhardt zich in zijn eer aangetast, want hij beschouwt Harrison als een indringer op zijn territorium. Hij wil koste wat kost degene zijn die de potloodventer vindt en aanpakt om aan te tonen dat hij de juiste man op de juiste plek is. Harrison is de zichzelf enorm overschattende Barnhardt niettemin binnen de kortste keren flink zat.

Terwijl Barnhardts pogingen om zijn doelstellingen en ambities waar te maken keer op keer op een teleurstelling uitlopen, verliest hij zichzelf in steeds waanzinniger gedrag om zijn gevoel van eigenwaarde te behouden.

Rolverdeling