Arthur Peters (GTST): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Dinosaur918 (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 62: Regel 62:
* [[Roos de Jager]] (onenightstand)
* [[Roos de Jager]] (onenightstand)
* Jessica Harmsen (relatie)
* Jessica Harmsen (relatie)
* Meta van Baak (relatie)
* Meta van Baak (flirt)
* [[Mathilde Carillo]] (relatie)
* [[Mathilde Carillo]] (relatie)
* Roos de Jager (relatie)
* Roos de Jager (relatie)

Versie van 18 dec 2012 21:27

Arthur Peters
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Debuut 28 oktober 1992
Laatst gezien 5 februari 1999
Reden vertrek Arthur overlijdt aan zijn verwondingen
Bedacht door Reg Watson
Gespeeld door Jimmy Geduld
Afleveringen 408-1655
Persoonsinformatie
Geslacht Man
Geboorteland Suriname
Nationaliteit Surinaams
Overleden 5 februari 1999

Arthur Peters is een fictief personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. De rol werd tussen oktober 1992 en februari 1999 gespeeld door acteur Jimmy Geduld. Geduld werkt momenteel als makelaar.

Levensverhaal

Dian

Arthur is een pianotalent en neemt lessen bij Anne de Jager, de moeder van Roos de Jager. Roos is bevriend met Dian Alberts. Omdat zijn ouders niet genoeg geld hebben regelt Anne dat hij bij de familie Alberts mag oefenen. Hier ontmoet hij Dian Alberts, tevens vriendin van Roos. Arthur en Dian krijgen een relatie. Ze zijn dolgelukkig, totdat Arthur wordt gediscrimineerd vanwege zijn donkere huidskleur. Dian en Arthur worden tijdens het uitgaan regelmatig lastiggevallen. Op een gegeven moment wordt het Arthur te veel en wil hij er met een knuppel op losgaan. Deze situatie loopt met een sisser af. Arthur heeft daarna geen last meer van de jongens.

Arthur is een goede vriend voor Suzanne Balk wanneer zij door een aanrijding in een rolstoel terechtkomt. Ze hebben diepgaande gesprekken met elkaar over het leven. Arthur geeft aan niet meer zonder Dian te kunnen. Er zijn alleen problemen met zijn ouders. Zij vinden Dian geen goed meisje voor hem. Vader Frenk trekt na een tijdje bij, maar moeder Tracy houdt voet bij stuk. De vastberadenheid van Tracy drijft Arthur tot wanhoop. Hij wil het contact met zijn ouders niet verliezen. Om zijn moeder tegemoet te komen, breekt hij met Dian. Dian is geschrokken en tegelijkertijd woedend. Arthur heeft het er moeilijk mee. Tracy weet niet of het goed is wat ze heeft gedaan.

Wanneer hun relatie alweer een tijdje uit is, ontdekt Dian dat ze zwanger is. Arthur dwingt Dian haar kind te laten aborteren. Dian stort in na haar abortus en vertrekt naar moeder Karin.

Muziek

Arthur krijgt zijn eigen radioshow en kan hier zijn energie in kwijt. Hij wordt dagelijks opgebeld door Lisanne van Bruggen, die helemaal weg is van zijn stem. Arthur besluit haar een keer uit te nodigen voor een rondleiding in de studio. Arthur heeft niet in de gaten dat Lisanne hevige gevoelens koestert. Lisannes man Lucas vind dat de situatie uit de hand loopt en ontvoert Suzanne, destijds de vriendin van Arthur. Suzanne is een tijdje in levensgevaar, maar wordt op tijd gered. Arthur beseft dat hij niet zomaar contact met al zijn aanbidders kan hebben.

Meta

Het modellenbureau Variety huurt Meta van Baak in voor een nieuwe reclamecampagne. Arthur valt als een blok voor haar (of moeten we hem zeggen). Arthur is op dat moment samen met Rik de Jong gaan trainen voor een bokscarrière. Zelfs wanneer Meta Arthur knock-out slaat, is Arthur ervan overtuigd dat Meta nog een vrouw is. Het is Linda Dekker die voor het eerst ontdekt dat Meta een man is. Meta vraagt haar het zelf aan Arthur te gaan vertellen. Meta biecht aan Arthur op dat ze eigenlijk René heeft. Arthur walgt ervan dat hij met een man is gegaan en wil dat Meta voorgoed uit zijn leven verdwijnt.

Roos

Arthur ontdekt dat hij aan de Ziekte van Hodgkin lijdt. Wanneer Roos de Jager dit ontdekt, ontstaat er een speciale band tussen beiden. Roos heeft lang de tijd gehad om de dood van haar man Arnie te verwerken, maar staat voor het eerst weer open voor een relatie. Roos en Arthur vinden het geluk bij elkaar. Ze maken plannen om samen naar Parijs te gaan. Onderweg wordt Roos door een onbekende de auto ingesleurd. Arthur rent achter de auto aan en probeert de bestuurder te overmeesteren. De man steekt Arthur in de arm, Roos trekt aan het stuur. Ze belanden in de berm. In het ziekenhuis wordt Arthur met spoed geopereerd. Roos is er relatief goed van afgekomen. De doktoren hebben slecht nieuws. Arthur zal binnen zeer korte tijd sterven. Op hetzelfde moment zit Jessica Harmsen op een hart te wachten. Arthur besluit zijn hart te doneren aan Jessica.

Betrekkingen

Familie

  • Frenk Peters (vader)
  • Tracy Peters (moeder)

Kinderen

  • Abortus (met Dian Alberts)

Romantiek