Arnoldus van Anthonissen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Daniels (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Daniels (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:


==Leven==
==Leven==
Volgens het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) was hij de zoon van de schilder [[Hendrick van Anthonissen]], en de kleinzoon van de schilder Aert Anthonisz, die ook bekend is als [[Aart van Antum]]. Hij verhuisde in [[1660]] naar [[Leiden]] en werd daar lid van het Sint Lucas gilde. In [[1663]] verhuisde hij naar [[Zierikzee]] en werd daar lid van het Sint Lucasgilde in [[Middelburg]] van 1665 yoy 1669. Hij is vooral bekend om zijn zeegezichten en kaarten van [[Schouwen (voormalig eiland)|Schouwen]] en [[Duiveland (voormalig eiland)|Duiveland]].
Volgens het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) was hij de zoon van de schilder [[Hendrick van Anthonissen]], en de kleinzoon van de schilder [[Aert Anthonisz]], die ook bekend is als Aart van Antum. Hij verhuisde in [[1660]] naar [[Leiden]] en werd daar lid van het Sint Lucas gilde. In [[1663]] verhuisde hij naar [[Zierikzee]] en werd daar lid van het Sint Lucasgilde in [[Middelburg]] van 1665 yoy 1669. Hij is vooral bekend om zijn zeegezichten en kaarten van [[Schouwen (voormalig eiland)|Schouwen]] en [[Duiveland (voormalig eiland)|Duiveland]].

Versie van 25 dec 2012 16:43

Arnoldus van Anthonissen, geboren 1631, Amsterdam – overleden 1703, Zierikzee), was een schilder van zeegezichten uit de Gouden Eeuw (Nederland.

Leven

Volgens het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) was hij de zoon van de schilder Hendrick van Anthonissen, en de kleinzoon van de schilder Aert Anthonisz, die ook bekend is als Aart van Antum. Hij verhuisde in 1660 naar Leiden en werd daar lid van het Sint Lucas gilde. In 1663 verhuisde hij naar Zierikzee en werd daar lid van het Sint Lucasgilde in Middelburg van 1665 yoy 1669. Hij is vooral bekend om zijn zeegezichten en kaarten van Schouwen en Duiveland.