B*Witched: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k r2.7.3) (Robot: toegevoegd: sv:B*Witched
k r2.7.3) (Robot: gewijzigd: en:B-Witched
Regel 73: Regel 73:


[[de:B*Witched]]
[[de:B*Witched]]
[[en:B*Witched]]
[[en:B-Witched]]
[[fi:B*Witched]]
[[fi:B*Witched]]
[[fr:B*Witched]]
[[fr:B*Witched]]

Versie van 10 jan 2013 11:44

B*Witched was een Ierse popgroep die aan het einde van de jaren '90 enkele hits scoorde.

De leden waren tweelingzusjes Edele en Keavy Lynch, Sinéad O'Carroll en Lindsay Armaou. Shane Lynch, de broer van Edele en Keavy en groepslid van Boyzone, hielp ze bij het vinden van een manager en zorgde ervoor dat ze een contract kregen bij Glowworm Records, een onderdeel van Epic Records.

Ze brachten hun debuutsingle C'est la vie uit in 1998. Het nummer bereikte de nummer 1-positie in Engeland en nummer 8 in Nederland. Hierna lukte het de band om nog eens drie keer de nummer 1-positie te halen in Engeland met de singles Rollercoaster, To You I Belong, en Blame It On The Weatherman, een record dat zelfs de Spice Girls niet was gelukt. Het debuutalbum B*Witched was ook een groot succes. Na talloze optredens en promotie in Europa, Japan en Azië scoorde B*Witched in 1999 een Amerikaanse Top 10-hit met C'est la vie. De groep verbleef enkele maanden in de VS voor promotie en nam gedeeltelijk songs voor hun tweede album Awake And Breathe op, dat in het najaar van 1999 verscheen. De eerste single Jesse Hold On behaalde de 5e plaats in Engeland. In 2000 gingen de meiden op wereldtournee en gaven shows in o.a. Amerika, Ierland en Engeland. Helaas begon het succes af te nemen en bleven de daaropvolgende singles I Shall Be There en Jump Down in de onderste regionen van de hitlijsten steken.

In 2001 dook de band de studio weer in om aan nieuw album te werken, maar B*Witched heeft de plaat nooit afgemaakt. Een van de laatste opnames als viertal (Hold On) maakten de meiden voor de soundtrack van de film The Princess Diaries. De eerste single van het derde album, Where Will You Go, stond voor de zomer van 2002 gepland. De band stond in de startblokken om in Afrika de bijhorende videoclip op te nemen, totdat ze te horen kregen dat hun platenmaatschappij (Epic Records, onderdeel van SONY Music) hen aan de kant had gezet wegens gebrek aan vertrouwen in de toekomst. Kort daarna stapte Sinéad uit de groep en in september 2002 werd bekend dat B*Witched als groep niet meer bestond. Overigens heeft dit bericht nooit op hun website gestaan. Edele, Keavy, Sinéad en Lindsay gingen ieder hun eigen weg, allemaal met hun eigen projecten. Tot op heden is er nog geen solosingle of -album van een lid verschenen. Op Keavy na zijn alle leden inmiddels getrouwd. Edele schonk in 2006 het leven aan een dochtertje. De tweelingzusjes zijn de laatste jaren druk bezig geweest om een nieuwe carrière in de muziek van de grond te krijgen als duo, eerst onder de naam Ms Lynch, later als Barbarellas. Onder die laatste naam lanceerden ze in januari 2011 hun eerste single Body Rock. Hun debuutalbum Night Mode volgt in april dit jaar.

Discografie

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
B*witched 1998 onb
Awake and Breathe 1999 onb

Singles

Jaar Titel Album NL Notes
1998 "C'est La Vie" B*Witched 8 -
"Rollercoaster" - -
"To You I Belong" - -
1999 "Blame It on the Weatherman" - -
"Thank ABBA for the Music" ABBAMania compilation album 14 with Steps, Tina Cousins, Cleopatra and Billie
"Jesse Hold On" Awake and Breathe - -
"I Shall Be There" - featuring Ladysmith Black Mambazo
2000 "Jump Down" - -
"Across America 2000" Alleen een single uitgebracht - Uitgebracht in Amerika. "Mickey" staat op de soundtrack van de film Bring It On
  • Een streepje betekent dat het nummer niet is uitgebracht in het land of dat de notering onbekend is.