Animal Crossing (computerspel): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Addbot (overleg | bijdragen)
k Robot: Verplaatsing van 10 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q1139803
Christophe95 (overleg | bijdragen)
interwiki → wikidata
Regel 62: Regel 62:
[[Categorie:GameCube-spel]]
[[Categorie:GameCube-spel]]
[[Categorie:Computerspel uit 2004]]
[[Categorie:Computerspel uit 2004]]

[[en:Animal Crossing (series)]]
[[es:Animal Crossing]]
[[ja:どうぶつの森]]
[[ro:Animal Crossing (seria)]]

Versie van 12 mrt 2013 20:51

Animal Crossing
Animal Crossing
Ontwikkelaar Nintendo Entertainment Analysis and Development
Uitgever Nintendo
Uitgebracht 24 september 2004
Genre Simulatiespel
Spelmodus Singleplayer
Platform Nintendo GameCube, Nintendo 64, Nintendo DS, Nintendo Wii
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Animal Crossing (Japans: どうぶつの森 Dōbutsu no Mori, letterlijk "Dierenbos") is een simulatie-spel voor de GameCube van Nintendo. Het doel van het spel is om een leven op te bouwen in een dorp vol pratende diertjes. De manier waarop dit gedaan wordt, staat geheel vrij.

Voor Animal Crossing

Acht maanden voordat Animal Crossing in Japan het leven zag, was er in april van 2001 Animal Forest voor de Nintendo 64, waar Animal Crossing in principe een remake van is. Omdat de Nintendo 64 buiten Japan al voor dood was verklaard, besloot Nintendo om het spel dan ook niet uit te geven in de rest van de wereld. Ook had het spel een uitbreiding nodig in de vorm van de Dynamic Drive, een uitbreiding die ook niet buiten Japan was uitgegeven.

Nintendo besloot het spel door middel van een remake uit te breiden en het uit te geven op de GameCube. Deze remake zou Animal Crossing gaan heten en was eind september ook in de Europese winkels te vinden met een bijgeleverde geheugenkaart.

Gameplay van Animal Crossing

Animal Crossing is bijzonder in de zin dat er geen verplichtingen zijn tijdens het spelen. Zo kan er in principe helemaal niets gedaan worden maar dan zullen er wel consequenties volgen zoals onkruid en ontevreden buren. Het spel weet echter te boeien met diverse activiteiten en talloze verzamelobjecten. Zo kan het personage onder andere vissen, insecten vangen, fossielen opgraven, fruit telen, klusjes uitvoeren voor de buren en brieven schrijven. Fossielen, vissen en insecten kunnen aan het museum gedoneerd worden of verkocht worden in het dorpswinkeltje. In datzelfde winkeltje kun je meubels kopen om het huis van de personage naar eigen smaak in te richten. Met de mogelijkheid het huisje te vergroten, zal de verveling niet snel toeslaan.

Nog iets dat bijzonder is, is dat er tijd bestaat in het spel, zelfs wanneer het spel uitstaat. In de winter zal het sneeuwen en in de zomer zal de zon schijnen. In de avonduren is het donker en overdag is het licht. Het spel gebruikt de tijd echter ook op een andere manier in de vorm van feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld op 31 december Oud en Nieuw vieren in de spelwereld en op 31 oktober zullen de buren gereed staan voor Halloween.

Oude spellen

In het spel vallen ook een aantal oude spellen te vinden die oorspronkelijk op de Nintendo Entertainment System uit zijn gekomen. Dit zijn de volgende spellen:

Na Animal Crossing

In eerste instantie stond een tweede deel van Animal Crossing voor de GameCube gepland, maar deze werd al snel geannuleerd. Wel volgde een nieuw deel voor de Nintendo DS, namelijk Animal Crossing: Wild World. Dit spel bleef trouw aan de basis die Animal Crossing bood maar leverde daarnaast enkele vernieuwingen. In december van 2008 is er een nieuw deel voor de Wii verschenen: Animal Crossing: Let's Go To The City. Daarnaast zal er in 2012 een Animal Crossing-deel voor de 3DS verschijnen: Animal Crossing New Leaf.

In Japan is op 16 december van 2006 een anime film van Animal Crossing uitgekomen. Het is nog onbekend of deze ook in andere landen zal verschijnen.

Externe links