Geheimhoudingsverklaring: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Addbot (overleg | bijdragen)
k Robot: Verplaatsing van 16 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q1053818
Mexicano (overleg | bijdragen)
k Link naar doorverwijspagina gerepareerd. Help mee! met AWB
Regel 1: Regel 1:
Een '''geheimhoudingsverklaring''' (ook wel vaak aangeduid met de Engelse term ''non-disclosure agreement'') is een [[contract]] dat er voor moet zorgen dat de ene partij de unieke onderdelen van een product of dienst die wordt toegelicht door een andere partij niet kan gebruiken voor eigen doeleinden en [[informatie]] die samenhangt met een product, dienst, of idee voor zich houdt en, behoudens medewerkers in het [[bedrijf]] zelf, geheimhoudt.
Een '''geheimhoudingsverklaring''' (ook wel vaak aangeduid met de Engelse term ''non-disclosure agreement'') is een [[Overeenkomst (contract)|contract]] dat er voor moet zorgen dat de ene partij de unieke onderdelen van een product of dienst die wordt toegelicht door een andere partij niet kan gebruiken voor eigen doeleinden en [[informatie]] die samenhangt met een product, dienst, of idee voor zich houdt en, behoudens medewerkers in het [[bedrijf]] zelf, geheimhoudt.


Een geheimhoudingsverklaring houdt in dat de partij aan wie het product, de dienst of het idee wordt voorgelegd:
Een geheimhoudingsverklaring houdt in dat de partij aan wie het product, de dienst of het idee wordt voorgelegd:

Versie van 16 mrt 2013 11:29

Een geheimhoudingsverklaring (ook wel vaak aangeduid met de Engelse term non-disclosure agreement) is een contract dat er voor moet zorgen dat de ene partij de unieke onderdelen van een product of dienst die wordt toegelicht door een andere partij niet kan gebruiken voor eigen doeleinden en informatie die samenhangt met een product, dienst, of idee voor zich houdt en, behoudens medewerkers in het bedrijf zelf, geheimhoudt.

Een geheimhoudingsverklaring houdt in dat de partij aan wie het product, de dienst of het idee wordt voorgelegd:

  • de informatie als vertrouwelijk beschouwt en dus strikt geheim houdt voor derden.
  • degene die het product, de dienst of het idee heeft toegelicht schadeloos stelt als er inbreuk wordt gemaakt op eigenschappen van product, dienst, of idee.

Voorbeeld: een uitvinder heeft een uitvinding bedacht en gaat daarmee naar een grote dienstverlener. De dienstverlener tekent de geheimhoudingsverklaring, maar gebruikt toch een bepaald onderdeel of aspect voor diens eigen producten. De dienstverlener dient, als hij gedaagd wordt, de uitvinder schadeloos te stellen voor gederfde inkomsten.