Johannes Wilhelmus van Romunde: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
k Wijzigingen door 94.212.194.217 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door AGL
Regel 1: Regel 1:
'''Johannes Wilhelmus van Romunde''' ([[Kampen (Overijssel)|Kampen]], [[15 juli]] [[1812]] – [[Den Haag]], [[4 maart]] [[1860]]) was een [[katholieke]] [[rechter]], die in het [[kabinet-Van der Brugghen]] en het [[kabinet-Rochussen]] [[minister]] van rooms-katholieke Eredienst was. Hij behoorde tot de [[Amsterdam]]se [[elite (maatschappij)|elite]].
'''Joannes Wilhelmus van Romunde''' ([[Kampen (Overijssel)|Kampen]], [[17 juli]] [[1812]] – [[Den Haag]], [[4 maart]] [[1860]]) was een [[katholieke]] [[rechter]], die in het [[kabinet-Van der Brugghen]] en het [[kabinet-Rochussen]] [[minister]] van rooms-katholieke Eredienst was. Hij behoorde tot de [[Amsterdam]]se [[elite (maatschappij)|elite]].


Van Romunde werd minister toen het [[Nederlands kabinet|kabinet]] al een maand in functie was. Veel geloofsgenoten van hem bedankten voor de eer.
Romunde werd minister toen het [[Nederlands kabinet|kabinet]] al een maand in functie was. Veel geloofsgenoten van hem bedankten voor de eer.
Hij voerde, behalve bij de behandeling van zijn [[begroting]], vrijwel nooit het woord in de [[Tweede Kamer der Staten-Generaal|Tweede Kamer]] en heeft geen [[wet]]geving tot stand gebracht.
Hij voerde, behalve bij de behandeling van zijn [[begroting]], vrijwel nooit het woord in de [[Tweede Kamer der Staten-Generaal|Tweede Kamer]] en heeft geen [[wet]]geving tot stand gebracht.



Versie van 24 mrt 2013 14:56

Joannes Wilhelmus van Romunde (Kampen, 17 juli 1812Den Haag, 4 maart 1860) was een katholieke rechter, die in het kabinet-Van der Brugghen en het kabinet-Rochussen minister van rooms-katholieke Eredienst was. Hij behoorde tot de Amsterdamse elite.

Romunde werd minister toen het kabinet al een maand in functie was. Veel geloofsgenoten van hem bedankten voor de eer. Hij voerde, behalve bij de behandeling van zijn begroting, vrijwel nooit het woord in de Tweede Kamer en heeft geen wetgeving tot stand gebracht.

Voorganger:
J.A. Mutsaers
Minister van Zaken der rooms-katholieke Eredienst
1856-1860
Opvolger:
J.A. Mutsaers