Multiplayer: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Jonas7735 (overleg | bijdragen)
Jonas7735 (overleg | bijdragen)
Regel 12: Regel 12:


=== Sportspellen ===
=== Sportspellen ===
[[Sportspel]]len hebben ook vaak een multiplayermodus. Hiermee wordt meestal maar tegen één speler gespeeld, zoals de [[FIFA (computerspelserie)|FIFA-serie]] of de [[NBA Live|NBA-serie]].
[[Sportspel]]len hebben ook vaak een multiplayermodus. Hierbij speelt men meestal maar tegen één speler, zoals de [[FIFA (computerspelserie)|FIFA-serie]] of de [[NBA Live|NBA-serie]].


=== Bordspellen ===
=== Bordspellen ===

Versie van 24 apr 2013 21:59

Diverse spelcomputers gekoppeld om zo een multiplayergame te kunnen spelen.

Multiplayer is de verzamelnaam voor het spelen van een computerspel met meerdere spelers. Er zijn verscheidene manieren om multiplayerspellen te spelen waarvan via een LAN-connectie, over het internet of via een split screen de meest voorkomende zijn.

Verschillende speltypes

Spellen die een multiplayermodus hebben, maken meestal geen gebruik van alle connectiemogelijkheden. Afhankelijk van het spel en/of modus in het spel ondersteunt het spel wel of geen LAN, internet of split screen.

MMORPG

Massively multiplayer online role-playing games (MMORPG's) zijn spellen waarbij met grote aantallen spelers online wordt gespeeld. Hierbij is het niet mogelijk om via LAN te spelen omdat er een connectie moet zijn met de server.

Shooters

In first- en third-person shooter is het sinds de 21e eeuw standaard om een multiplayer modus mee te leveren. In de multiplayer mode wordt een naam opgegeven, waarna de speler een lijst met servers ophaalt of er automatisch wordt verbonden met een server.

Sportspellen

Sportspellen hebben ook vaak een multiplayermodus. Hierbij speelt men meestal maar tegen één speler, zoals de FIFA-serie of de NBA-serie.

Bordspellen

Bordspellen zijn ook online te spelen. Er bestaat een grote verscheidenheid aan websites en servers voor spellen als schaken, dammen, othello en go.