Ferdi Karmelk: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Libelle01 (overleg | bijdragen)
Libelle01 (overleg | bijdragen)
Regel 32: Regel 32:


== Wild Romance ==
== Wild Romance ==
In 1975 speelt Karmelk enige tijd bij [[Vitesse (band)|Vitesse]]. [[Herman Brood]] speelde later ook in Vitesse, en begon vervolgens in 1976 [[Wild Romance (band)|Wild Romance]]. Karmelk volgde al snel Erik de Zwaan op als gitarist van Wild Romance. In 1977 werd Karmelk op zijn beurt vervangen door [[Dany Lademacher]]. In het voorjaar van 1979 kreeg Karmelk een relatie met Nina Hagen, die op dat moment in Nederland verbleef om mee te werken aan de Herman Brood-film ''Cha Cha''. Karmelk trad korte tijd later tevens toe tot de nieuwe begeleidingsband van Hagen en componeerde twee nummers voor haar album [[NunSexMonkRock]] (1982): ''Smack Jack'' en ''Dread Love''. Samen met twee andere oud-gedienden uit Wild Romance, bassist [[Freddie Cavalli]] en drummer [[Kees Meerman]], ging Karmelk daarna verder als [[The Managers]]. De band maakt één singletje: ''Sometime Man'' (1982).
In 1975 speelt Karmelk enige tijd bij [[Vitesse (band)|Vitesse]]. [[Herman Brood]] speelde later ook in Vitesse, en begon vervolgens in 1976 [[Wild Romance (band)|Wild Romance]]. Karmelk volgde al snel [[Erik de Zwaan]] op als gitarist van Wild Romance. In 1977 werd Karmelk op zijn beurt vervangen door [[Dany Lademacher]]. In het voorjaar van 1979 kreeg Karmelk een relatie met [[Nina Hagen]], die op dat moment in Nederland verbleef om mee te werken aan de Herman Brood-film ''Cha Cha''. Karmelk trad korte tijd later tevens toe tot de nieuwe begeleidingsband van Hagen en componeerde twee nummers voor haar album [[NunSexMonkRock]] (1982): ''Smack Jack'' en ''Dread Love''. Samen met twee andere oud-gedienden uit Wild Romance, bassist [[Freddie Cavalli]] en drummer [[Kees Meerman]], ging Karmelk daarna verder als [[The Managers]]. De band maakt één singletje: ''Sometime Man'' (1982).


Karmelk was verslaafd aan [[heroïne]] en overleed op 38-jarige leeftijd aan [[aids]]. Hij had met [[Nina Hagen]] een dochter, [[Cosma Shiva Hagen]] (1981).
Karmelk was verslaafd aan [[heroïne]] en overleed op 38-jarige leeftijd aan [[aids]]. Hij had met [[Nina Hagen]] een dochter, [[Cosma Shiva Hagen]] (1981).

Versie van 7 mei 2013 21:32

Ferdi Karmelk
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1 juni 1950Bewerken op Wikidata
Overleden 20 augustus 1988Bewerken op Wikidata
Overlijdensplaats IbizaBewerken op Wikidata
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ferdinand (Ferdi) Karmelk (1 juni 195020 augustus 1988) was een Nederlands gitarist. Hij is vooral bekend geworden als gitarist van Wild Romance.

Hij speelde van 1965 tot 1967 in de groep James Mean, aanvankelijk als gitarist, en later ook als zanger nadat zanger Michel van Dijk naar Les Baroques was overgestapt. Karmelk speelde in 1967 in Tee Set en volgde in 1968 Van Dijk naar Les Baroques, dat in 1970 opging in Island en korte tijd later in Bismarck (1970-1971).

Wild Romance

In 1975 speelt Karmelk enige tijd bij Vitesse. Herman Brood speelde later ook in Vitesse, en begon vervolgens in 1976 Wild Romance. Karmelk volgde al snel Erik de Zwaan op als gitarist van Wild Romance. In 1977 werd Karmelk op zijn beurt vervangen door Dany Lademacher. In het voorjaar van 1979 kreeg Karmelk een relatie met Nina Hagen, die op dat moment in Nederland verbleef om mee te werken aan de Herman Brood-film Cha Cha. Karmelk trad korte tijd later tevens toe tot de nieuwe begeleidingsband van Hagen en componeerde twee nummers voor haar album NunSexMonkRock (1982): Smack Jack en Dread Love. Samen met twee andere oud-gedienden uit Wild Romance, bassist Freddie Cavalli en drummer Kees Meerman, ging Karmelk daarna verder als The Managers. De band maakt één singletje: Sometime Man (1982).

Karmelk was verslaafd aan heroïne en overleed op 38-jarige leeftijd aan aids. Hij had met Nina Hagen een dochter, Cosma Shiva Hagen (1981).