Willemskwartier: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
31 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
Linkonderhoud
k (herstel taalfout, replaced: bekend staat als → bekendstaat als met AWB)
(Linkonderhoud)
De van oudsher eenzijdige bevolkingssamenstelling van arbeiders en werklozen is de afgelopen decennia aangevuld met voornamelijk [[Marokkanen]], [[Turken]] en ook [[student]]en, waardoor het nu bekendstaat als multiculturele volkswijk.
 
Begin [[jaren '90]] is een groot deel van de bebouwing in het Willemskwartier westelijk van de Willemsweg afgebroken ten behoeve van nieuwbouw. De rest van de huurwoningen wordt (vanaf 2006) steeds verder en in fases gesloopt. Hiervoor in de plaats komen meest koopwoningen. Slechts weinig oorspronkelijke bewoners keren terug naar de plek waar zij eens woonden, nieuwe bewoners nemen hun plaats in. Het karakter van de wijk verandert dan ook: de bedoeling van de verhuurder en de gemeente is deze buurt te herstructureren (is stadsvernieuwing) en het woongenot te verbeteren.
 
==Openbaar vervoer==
 
{{Appendix|2=
* [http://www2.nijmegen.nl/wonen/Wijken/nijmegen-midden/nijeveldnije_veld/_rp_center1_elementId/1_118036 Gemeente Nijmegen] over Nije Veld, met statistische informatie.
* [http://www.willemskwartiernijmegen.nl/ Wijkwebsite Willemskwartier]
* [http://www.gaypnt.demon.nl/straatnamen/W.html#Willemskwartier Stratenlijst gemeente Nijmegen - letter W] : Willemskwartier

Navigatiemenu