The Running Man (1987): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte verwijderd ,  8 jaar geleden
→‎Verhaal: "protesteerders" is geen woord
(het zijn geen "bible belters")
(→‎Verhaal: "protesteerders" is geen woord)
Het is het jaar [[2017]]. De economie is ingestort en de samenleving is een [[politiestaat]] geworden. De overheid houdt de bevolking aan het lijntje middels leugens en manipulatie. Vrijwel alles wat in de media wordt vertoond is [[propaganda (communicatie)|propaganda]].
 
De film draait om Ben Richards, een piloot van de politie die op een dag weigert op een groep ongewapende protesteerdersdemonstranten te schieten. Zijn collega’s nemen het over en doden de omstanders. Richards wordt gearresteerd wegens [[insubordinatie]], en de overheid gebruikt hem als [[zondebok]] door de tv-beelden van de schietpartij zo te bewerken dat het lijkt alsof Richards op de mensen schoot terwijl zijn bevelhebber hem uitdrukkelijk het bevel gaf dit niet te doen.
 
18 maanden later weet Richards te ontsnappen uit het strafkamp waarin hij is opgesloten. Hij leidt een groep rebellen naar een schuilplaats, en gaat vervolgens naar het appartement van zijn broer, vermomd als bouwvakker. Het appartement blijkt nu te worden bewoond door de journaliste Amber Mendez. Richards gijzelt haar om naar [[Hawaï]] te kunnen vluchten, maar hij wordt op het vliegveld onderschept en weer gearresteerd. Later die avond ziet Amber de tv-beelden van de arrestatie, en realiseert zich dat de situatie flink wordt aangedikt om Richards zwart te maken (zo wordt getoond dat hij een agent zou hebben neergeschoten, terwijl dat niet zo is).
120.425

bewerkingen

Navigatiemenu