Canyon (band): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
794 bytes verwijderd ,  7 jaar geleden
versie van KafiRobot van 5 jul 2012 17:09 (31759335) teruggeplaatst - Bronloze POV en info over onder meer 'Jaap'.
(versie van KafiRobot van 5 jul 2012 17:09 (31759335) teruggeplaatst - Bronloze POV en info over onder meer 'Jaap'.)
Canyon heeft zeker een trend gezet voor latere artiesten uit Volendam, die jaren later met Nederlands repertoire succes kregen.
 
In de zomer van 1983 scoorde de band zijn enige [[Nederlandse Top 40|Top 40]]-hit met "Als ik maar bij jou ben", die zomer de meest gedraaide plaat op de radio. Een paar jaar daarvoor, in 1981, vroeg de directeur van platenmaatschappij [[Polydor]], [[Harry Knipschild]], of Canyon een nummer over Volendam op wilde nemen. Dat werd "Mooi Volendam", geschreven door [[Dick Plat]]. Het nummer werd geen commercieel succes, maar groeide uit tot een absolute klassieker in Volendam en leverde hen veel bekendheid op. In het jaar 1999 kregen ze een oorkonde aangereikt via de plaatselijke LOVE tv en radio, mensen konden allemaal kiezen, dat ging toen nog per telefoon een nek aan nek race met the Cats. Mooi Volendam werd gekozen tot plaat van de eeuw.Dat jaar brachten ze ook een album uit: "Een beetje alleen".
In totaal heeft Canyon elf singles en een lp uitgebracht. In 2012 werd er een top duizend georganiseerd door de LOVE en heel waterland kon meedoen met kiezen. Weer stond '''Canyon' boven aan. En na 32 jaar mocht wel gezegd worden dat ze een evergreen hadden gemaakt.
 
Na zoveel jaren leeft de band nog steeds in veel harten van mensen uit het hele Land.
Tien jaar later, juni 1993, werd "Mooi Volendam" [[Cover (muziek)|gecoverd]] door de - eveneens - Volendamse groep [[Stampvast]]. Ditmaal reikte de single tot de tipparade.
 
==Na Canyon==
Jaap Veerman is tot eind 2000 doorgegaan met Canyon in een andere bezetting en moest door een tragische gebeurtenis in zijn gezin stoppen.
Vanaf 2007 is Jaap Veerman als soloartiest weer begonnen en brengt hij ook weer werk van Canyon ten gehore.
Jaap realiseert onder de naam 'Jaap Corn' in 2011 zijn eerste solo album 'Tegen de stroom in' waarop Jaap veel van zichzelf heeft afgeschreven,het is een album waar eigen nummers worden afgewisseld met hertalingen van enkele liederen van muzikale helden van Jaap. 'Een persoonlijk document'noemt Boudewijn de Groot het in een mooie recentie,te lezen op de site (jaapcorn.nl).Inmiddels is Jaap druk doende met een tweede solo album.
 
==Externe link==
477.560

bewerkingen

Navigatiemenu