Tuba (instrument): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
40 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
(Versie 39256080 van 24.132.9.203 (overleg) ongedaan gemaakt)
*Tuba in F: Bij amateurs wordt dit voornamelijk gebruikt in landen die historisch onder sterke Duitse invloed hebben gestaan. Bij professionele spelers gebruikt men dit instrument voornamelijk in het lichtere symfonische werk, in kleine ensembles en als solist.
*Tuba in Es: Bij amateurs wordt dit voornamelijk gebruikt in landen waar Adolphe Sax zijn saxhoornfamilie heeft kunnen verspreiden: onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Nederland. Het instrument is daarom standaard in brassband, harmonie en fanfare. In Groot-Brittannië wordt het ook veel gebruikt in symfonische orkesten, kleine ensembles en als solist.
*Tuba in C: Wordt voornamelijk gebruikt in het [[symfonieorkest]] en in de meeste landen is dit het standaard instrument voor symfonisch gebruik. In Griekenland in de harmonie orkesten.
*Tuba in Bes: Bij amateurs is dit de meest gebruikte en verspreide stemming en het is standaard in brassband, harmonie en fanfare. In Duitsland gebruikt men dit instrument ook regelmatig voor het zwaardere symfonisch werk.
 
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu