1914 Ster: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2.042 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
 
De ster werd aan een driekleurig rood-wit-blauw lint van [[Moiré-effect|gewaterde]] [[zijde]] op de linkerborst gedragen. De kleuren verlopen enigzins in elkaar over.
 
==Pip, Squeak and Wilfred als bijnamen van medailles==
 
[[File:Trio Brise medailles.jpg|left|300px|Medailles]]
De Britse [[Overwinningsmedaille (Verenigd Koninkrijk)|Intergeallieerde Overwinningsmedaille]] (bijgenaamd "Wilfred") werd in 1919 en 1920 toegekend aan al degenen die na de [[Eerste Wereldoorlog]] de [[1914 Ster]] (bijgenaamd "Pip") of de [[1914-1915 Ster]] (ook bijgenaamd "Pip") mochten dragen. Het meerendeel van de dragers van de Britse [[Oorlogsmedaille]] ("British War Medal") ((bijgenaamd "Squeak") kwamen ook voor de Overwinningsmedaille in aanmerking. De Overwinningsmedaille werd dus nooit alleen toegekend maar altijd samen met een of twee van de andere sterren of de medaille. Deze drie onderscheidingen werden door de Britse soldaten en veteranen oneerbiedig aangeduid als "[[Pip, Squeak and Wilfred]]"<ref>{{en}} firstworldwar.com op [http://www.firstworldwar.com/atoz/pipsqueakwilfred.htm]. Gezien op 22 december 2013. </ref>. De Overwinningsmedaille is "Wilfred"<ref>A Guide to British Campaign Medals of WW1 op [http://www.greatwar.co.uk/medals/ww1-campaign-medals.htm#alliedvictorymedal]. Gezien op 22 december 2013.</ref>.
 
De drie medailles en hun [[baton]]s waren tijdens de demobilisatie na de Eerste Wereldoorlog, en ook lang daarna, alomtegenwoordig. In totaal werden ongeveer 5 700 000 overwinningsmedailles uitgereikt. <ref>Steve Wilson op [http://www.fylde.demon.co.uk/pip.htm]. Gezien op 28 december 2013.</ref>. Men zag de drie cartoonfiguren in de verhalen altijd samen, net als deze medailles.
 
De Overwinningsmedaille werd minder vaak uitgereikt dan de [[Oorlogsmedaille]] ("Squeak") waarvan 6.4 millioen exemplaren werden uitgereikt. Men ziet de Overwinningsmedaille altijd samen met de [[Oorlogsmedaille]]. Alle 2.4 millioen dragers van de 1914-15 Ster ("Pip") droegen ook de [[Oorlogsmedaille]] en de Overwinningsmedaille<ref> {{en}} A Guide to British Campaign Medals of WW1 op [http://www.greatwar.co.uk/medals/ww1-campaign-medals.htm#alliedvictorymedal]. Gezien op 22 december 2013.</ref>.
 
==Zie ook:==
67.475

bewerkingen

Navigatiemenu