Agrarische Bank van China: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Helanhuaren (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Agrarische Bank van China''' of '''Agricultural Bank of China''' ('''ABC''') is één van de vier grootste banken in de Volksrepubliek China. T...'
(geen verschil)

Versie van 11 jan 2014 15:25

Agrarische Bank van China of Agricultural Bank of China (ABC) is één van de vier grootste banken in de Volksrepubliek China. Tegenwoordig heeft de bank overal filialen op het Chinese vasteland en in Hongkong, London, Tokyo, New York, Frankfurt, Sydney, Seoul en Singapore.

Geschiedenis

De bank werd in 1951 opgericht door een fusie van de twee banken die in de Republikeinse periode werden opgericht: Boerenbank van China en Coöperatiebank. Een jaar later werd de bank onderdeel van de People's Bank of China, de centrale bank van de Volksrepubliek.

Het eerste filiaal van de Agrarische Bank van China kwam in 1955 tot stand, maar werd twee jaar later gefuseerd met de centrale bank. In 1963 werd opnieuw een agrarische bank opgericht door de overheid en twee jaar later fuseerde deze wederom met de centrale bank.

De Agrarische Bank van China die we nu kennen, werd in februari 1979 opgericht. In de zomer van 2010 kwam de bank op de beurslijst van Shanghai en Hongkong.

De grootste bankoverval van China vond in april 2007 plaats in een filiaal van de bank. Er werd daarbij bijna 51 miljoen renminbi gestolen.