Wikipedia:De kroeg: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
509 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
:::::::::Misschien dat ik gewoon wat verbolgen ben omdat ik vroeger dezelfde gebruiker (zeker niet jij Woody) een goedbedoelende maar onhandige nieuweling direct een waarschuwing af, zelfs nadat ik (toen nog echt anoniem) had aangegeven dat wat de nieuweling bijdroeg correct was, alleen onhandig geformuleerd, bleef de waarschuwing staan. Vandaar dat ik onderscheid zou willen maken tussen 3 soorten nieuwelingen goedbedoeld/onhandig, zandbakgedrag en vandalisme. De eerste moet geholpen worden met uitleg. De tweede met de softe PvdA-aanpak, de derde (wat gescheld in een nieuw artikel volgens mij is). De derde moet gewoon duidelijk aangesproken worden dat wat hij doet niet kan. [[Gebruiker:Nietanoniem|Nietanoniem]] ([[Overleg gebruiker:Nietanoniem|overleg]]) 26 feb 2014 17:16 (CET)
::::::::::Er zijn vandalen actief geweest die later uitgegroeid zijn tot prima bewerkers en schrijvers. Het bij een verkeerde actie meteen afschrijven van iemand moeten we niet doen. Mensen die onbekend zijn met Wikipedia snappen vaak niet dat ondanks die bewerkknop pagina's toch zo goed er uit blijven zien en bewerken dan een pagina met onzin en realiseren zich dan niet helemaal dat wat ze proberen niet de bedoeling is. Wat er eigenlijk altijd dient te gebeuren is een gebruiker, vriendelijk, doch duidelijk aangeven dat hetgeen er gedaan is niet de bedoeling is en vooral ook uitnodigen om wel serieus bij te dragen. Tevens is het erg belangrijk om duidelijk uitleg te geven. Ik weet dat dat erg moeilijk is, maar we kunnen daar zeker nog forse vooruitgang in boeken. {{Gebruiker:Romaine/Handtekening}} 26 feb 2014 17:23 (CET)
::::::::::Ik ben het met Romaine eens: ''zelfs'' een vandalist zou in eerste instantie vriendelijk moeten worden bejegend. Dat bedoelde ik met softe PvdA-aanpak: geen zero tolerance, maar proberen verkeerd gedrag om te buigen door positief te blijven. Vanzelfsprekend houdt het wel een keer op; bij herhaald vandalisme moet daar gewoon tegen worden opgetreden, maar niet direct bij een eerste overtreding. [[Gebruiker:Wortelsoep|Wortelsoep]] ([[Overleg gebruiker:Wortelsoep|overleg]]) 26 feb 2014 17:34 (CET)
 
== Nieuwe mogelijkheden voor mods ==
248

bewerkingen

Navigatiemenu