Tetra Pak: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Eenheidscorrectie
TeKa 2 (overleg | bijdragen)
Regel 8: Regel 8:


==Tetra Pak Benelux==
==Tetra Pak Benelux==
Tetra Pak is sterk aanwezig in de Benelux; sinds [[1954]] is de onderneming actief in [[Nederland]]. Sinds de jaren '70 exploiteert Tetra Pak in [[Moerdijk (dorp)|Moerdijk]] een grote verpakkingsfabriek. 24 januari 2014 is aangekondigd dat deze fabriek tegen het eind van dat jaar wordt gesloten, wegens overcapaciteit en verouderde technologie. Er werken bij Tetra Pak Nederland zo'n 715 mensen. Na sluiting van de fabriek in Moerdijk verdwijnen er hiervan ongeveer 215.<ref>http://nos.nl/artikel/601737-tetra-pak-moerdijk-gaat-dicht.html</ref> Tetra Pak Benelux staat onder leiding van Stefan Fageräng.
Tetra Pak is sterk aanwezig in de Benelux; sinds [[1954]] is de onderneming actief in [[Nederland]]. Sinds de jaren '70 exploiteert Tetra Pak in [[Moerdijk (dorp)|Moerdijk]] een grote verpakkingsfabriek. 24 januari 2014 is aangekondigd dat deze fabriek tegen het eind van dat jaar wordt gesloten, wegens overcapaciteit. Daarnaast heeft men besloten de Premium Quality Offset Print welke bij Tetra Pak Moerdijk gebezigd wordt, te vervangen door een kwalitatief mindere en goedkopere nieuwe soort flexo print technologie. Er werken bij Tetra Pak Nederland zo'n 715 mensen. Na sluiting van de fabriek in Moerdijk verdwijnen er hiervan ongeveer 215.<ref>http://nos.nl/artikel/601737-tetra-pak-moerdijk-gaat-dicht.html</ref> Tetra Pak Benelux staat onder leiding van Stefan Fageräng.


==Trivia==
==Trivia==

Versie van 9 mrt 2014 12:13

Tetra Pak is een Zweedse multinational en wereldwijd marktleider in kartonnen verpakkingen voor de voedingsindustrie, zoals verpakkingen voor melk, vruchtensappen en conserven. Ruimtebesparing, stapelbaarheid en recycleerbaarheid zijn grote voordelen van de door Tetra Pak gebruikte verpakkingen. Tetra Pak verpakt enkel vloeibare levensmiddelen. De recyclage betreft niet het minst de aanwezigheid van PE-folie[1][2] aan de binnenzijde van drankkartons; het materiaal van een drankkarton als geheel wordt ook wel gelamineerd papier genoemd.

Tetra Pak is actief in 150 landen en beschikt over zestig productielocaties. Het hoofdkantoor van Tetra Pak is gevestigd in Zwitserland. De omzet bedroeg in 2007 zo'n 8,6 miljard euro en in 2011 10,4 miljard (netto) euro met wereldwijd een verkoop van bijna 70 miljard verpakkingen. Er werken wereldwijd ongeveer 21.000 mensen.

Geschiedenis

Tetra Pak is een familiebedrijf. Het is in 1951 opgericht door Ruben Rausing en Erik Wallenberg. De onderneming is in handen van de derde generatie van de familie Rausing, die volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes een vermogen van zo'n 19 miljard dollar heeft.

Tetra Pak Benelux

Tetra Pak is sterk aanwezig in de Benelux; sinds 1954 is de onderneming actief in Nederland. Sinds de jaren '70 exploiteert Tetra Pak in Moerdijk een grote verpakkingsfabriek. 24 januari 2014 is aangekondigd dat deze fabriek tegen het eind van dat jaar wordt gesloten, wegens overcapaciteit. Daarnaast heeft men besloten de Premium Quality Offset Print welke bij Tetra Pak Moerdijk gebezigd wordt, te vervangen door een kwalitatief mindere en goedkopere nieuwe soort flexo print technologie. Er werken bij Tetra Pak Nederland zo'n 715 mensen. Na sluiting van de fabriek in Moerdijk verdwijnen er hiervan ongeveer 215.[3] Tetra Pak Benelux staat onder leiding van Stefan Fageräng.

Trivia

In april 2008 verscheen er een speciaal Suske en Wiske-verhaal voor Tetra Pak, getiteld De bosbollebozen.

Noten

Externe links