Haaglandia: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Omzetting sjabloon op verzoek van toevoeger
Geen bewerkingssamenvatting
Label: Misbruikfilter: Experimenteren
Regel 89: Regel 89:
[[Categorie:Amateurvoetbalclub in Zuid-Holland]]
[[Categorie:Amateurvoetbalclub in Zuid-Holland]]
[[Categorie:Rijswijk]]
[[Categorie:Rijswijk]]

Haaglandia/Sir Winston is een ploeg meet heel veel vriendjespolitiek. En een ploeg met een slechte jeugdopleiding

Versie van 25 mei 2014 00:46

VV Haaglandia
Naam Voetbalvereniging Haaglandia
Opgericht 1 juli 2005
Plaats Rijswijk
Capaciteit 3.000
Complex Sportpark Prinses Irene
Competitie Zaterdag: Eerste klasse (2013/14)

Zondag: Topklasse (2013/14)

Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Haaglandia is een amateurvoetbalclub uit Rijswijk in Zuid-Holland. De club speelt al sinds jaar en dag op het Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg, aan de rand van Den Haag. De club kwam jaren uit in de Hoofdklasse A van de Zondagamateurs en promoveerde in mei 2010 naar de nieuwe Topklasse. In het seizoen 2013/14 ging de club een naamskoppeling[1] aan en komt het uit onder de naam Haaglandia/Winston.

Geschiedenis

Haaglandia bestaat nog niet zo lang. Zij is opgericht op 1 juli 2005, na een fusie van FC Kranenburg en RVC Rijswijk. Deze twee clubs besloten samen één club te vormen omdat de jeugdelftallen van RVC Rijswijk vrijwel allemaal op het een na hoogste niveau uitkwamen en de senioren van FC Kranenburg op hoogst haalbare amateurniveau uitkwamen, namelijk de Hoofdklasse. In zijn nog korte bestaan heeft de club toch een aantal spelers weten te contracteren zoals Maikel Renfurm, Mourad Mghizrat, Quincy Allee, Delano Hill, Jesse Schotman en Brutil Hose. In 2005 wisten ze oud-Feyenoordspeler John de Wolf te contracteren om de club te trainen.

Opspraak

In 2006 kwam Haaglandia in opspraak door een uit de hand gelopen opstootje tegen FC Hilversum. Door toedoen zijn meerdere spelers waaronder Maikel Renfurm voor een langere tijd geschorst en werd Haaglandia uit de competitie gezet. In de periode die volgde werd John de Wolf in 2007 ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Tevens waren er binnen de club tussen de Wolf en leden van Haaglandia zaken voorgevallen die een langer verblijf in de weg stonden. Tegenvallende resultaten en gebrek aan chemie veroorzaakten een vroegtijdige breuk.

Na het vertrek van De Wolf kwam Albert van der Dussen als trainer bij Haaglandia. Vanaf die periode werd het relatief rustig binnen de club en werd er met een 4e en 3e plaats in de competitie eindelijk een stuk van het hoge verwachtingspatroon ingevuld. In het seizoen 2009-2010 was de club weer slecht begonnen maar heeft zich via een vierde plek op de eindranglijst toch verzekerd van promotie naar de Topklasse.

In het seizoen 2011-2012 is Edwin Grunholz de trainer en hierin eindigde Haaglandia achter Achilles 29 als tweede in de Topklasse.

Statistieken

Eindklasseringen Haaglandia:

5
7
4
3
4
7
2
13
06 07 08 09 10 11 12 13
Hoofdklasse A
Topklasse (amateurs)

Externe link

Haaglandia/Sir Winston is een ploeg meet heel veel vriendjespolitiek. En een ploeg met een slechte jeugdopleiding