The Expendables: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Scribent1961 (overleg | bijdragen)
k Wijziging n.a.v. het uitkomen van EX3
Scribent1961 (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 18: Regel 18:
'''The Expendables''' is een [[actiefilm]] uit [[2010]] van regisseur [[Sylvester Stallone]]. Het scenario werd geschreven door [[Dave Callaham]] en Stallone, die de film dus regisseert en er ook in acteert. Verder spelen onder meer [[Jason Statham]], [[Jet Li]], [[Randy Couture]], [[Dolph Lundgren]], [[Mickey Rourke]], [[Arnold Schwarzenegger]] en [[Bruce Willis]] mee in de film.
'''The Expendables''' is een [[actiefilm]] uit [[2010]] van regisseur [[Sylvester Stallone]]. Het scenario werd geschreven door [[Dave Callaham]] en Stallone, die de film dus regisseert en er ook in acteert. Verder spelen onder meer [[Jason Statham]], [[Jet Li]], [[Randy Couture]], [[Dolph Lundgren]], [[Mickey Rourke]], [[Arnold Schwarzenegger]] en [[Bruce Willis]] mee in de film.


De film creëerde met deze macho-bezetting hoge verwachtingen bij de liefhebbers van het actiegenre. Sommige filmcritici spraken van een ''[[Rocky]]''-reünie. Stallone stond in 1985 oog in oog met Lundgren in de boksring van ''[[Rocky IV]]''. Toen de film een succes werd kondigde Stallone al meteen dat er een tweede deel aan en in 2012 kwam ''[[The Expendables 2]]'' uit. The Expendables 3 komt uit op 15 augustus 2014, met als regisseur Patrick Hughes en in de cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Wesley Snipes,
De film creëerde met deze macho-bezetting hoge verwachtingen bij de liefhebbers van het actiegenre. Sommige filmcritici spraken van een ''[[Rocky]]''-reünie. Stallone stond in 1985 oog in oog met Lundgren in de boksring van ''[[Rocky IV]]''. Toen de film een succes werd kondigde Stallone al meteen dat er een tweede deel aan en in 2012 kwam ''[[The Expendables 2]]'' uit. ''[[The Expendables 3]]''komt uit op 15 augustus 2014, met als regisseur Patrick Hughes en in de cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Wesley Snipes,
Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas en vele anderen.
Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas en vele anderen.



Versie van 30 mei 2014 11:57

The Expendables
Regie Sylvester Stallone
Producent Avi Lerner
Kevin King Templeton
John Thompson
Scenario Dave Callaham
Sylvester Stallone
Hoofdrollen Sylvester Stallone
Jason Statham
Dolph Lundgren
Jet Li
Randy Couture
Steve Austin
David Zayas
Mickey Rourke
Terry Crews
Bruce Willis
Arnold Schwarzenegger
Muziek Brian Tyler
Distributie Lions Gate Films
Première Vlag van Verenigde Staten 3 augustus 2010
Vlag van België 18 augustus 2010
Vlag van Nederland 19 augustus 2010
Genre Actie
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vervolg The Expendables 2
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Expendables is een actiefilm uit 2010 van regisseur Sylvester Stallone. Het scenario werd geschreven door Dave Callaham en Stallone, die de film dus regisseert en er ook in acteert. Verder spelen onder meer Jason Statham, Jet Li, Randy Couture, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis mee in de film.

De film creëerde met deze macho-bezetting hoge verwachtingen bij de liefhebbers van het actiegenre. Sommige filmcritici spraken van een Rocky-reünie. Stallone stond in 1985 oog in oog met Lundgren in de boksring van Rocky IV. Toen de film een succes werd kondigde Stallone al meteen dat er een tweede deel aan en in 2012 kwam The Expendables 2 uit. The Expendables 3komt uit op 15 augustus 2014, met als regisseur Patrick Hughes en in de cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Wesley Snipes, Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas en vele anderen.

Verhaal

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Enkele huursoldaten trekken ingehuurd door de Amerikaanse CIA naar de Zuid-Amerikaanse republiek Vilena, waar ze de strijd aangaan met een meedogenloze dictator.

Rolverdeling

Terry Crews, Stone Cold Steve Austin, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en Randy Couture op de San Diego Comic-Con van 2010.
Acteur Personage
Stallone, Sylvester Sylvester Stallone Barney Ross
Austin, Stone Cold Steve Stone Cold Steve Austin Dan Paine
Li, Jet Jet Li Yin Yang
Lundgren, Dolph Dolph Lundgren Gunnar Jensen
Statham, Jason Jason Statham Lee Christmas
Rourke, Mickey Mickey Rourke Emanuel
Roberts, Eric Eric Roberts Agent Monroe
Couture, Randy Randy Couture Toll Road
Aguilera, Aaron Aaron Aguilera Hector
Crews, Terry Terry Crews Hale Caesar
Schwarzenegger, Arnold Arnold Schwarzenegger Trench Mouse
Willis, Bruce Bruce Willis Mr. Church

Trivia

Volgens Stallone is The Expendables een eerbetoon aan oude actiehelden en het actiegenre dat gedurende de jaren tachtig een bloeiperiode kende.
  • Tijdens de opnames van deze film brak Sylvester Stallone zijn nek, bij een vechtscène met Stone Cold Steve Austin.[1]
  • Stallone heeft ook geprobeerd om Jean-Claude Van Damme over te halen om mee te spelen in de film, maar de Belgische acteur bedankte. Hij speelt wel mee in The Expendables 2.
  • De titel van de film verwijst naar een quote uit de film Rambo: First Blood Part II (1985):

Co Bao: Why did they pick you? Because you like to fight?
Rambo: I'm expendable.

  • Volgens regisseur Stallone is The Expendables een eerbetoon aan oude actiehelden en het actiegenre dat gedurende de jaren tachtig een bloeiperiode kende met films als Rambo: First Blood (1982), Commando (1985), Rocky IV (1985), Raw Deal (1986) en Die Hard (1988).
  • Na het succes van deze film liet Stallone via Twitter weten: "Heb gisteren gegeten met Bruce Willis. Wil hem als schurk in The Expendables 2".

Externe link

Referenties

  1. Sylvester Stallone breaks his neck shooting fight scene in veteran action heroes' movie. dailymail.co.uk (6 januari 2010). Geraadpleegd op 30 april 2010.