Army of the Shenandoah (Confederatie): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
== Geschiedenis<ref name="Bron1" /> ==
 
=== Begin ===
 
Het Zuidelijk Army of the Shenandoah is een leger met een heel kort bestaan. het bestond slechts één maand. Het begon succesvol met het veroveren van het noordelijke arsenaal in Harper's Ferry in april 1861. Daarna groeide het snel tot een leger dat bestond uit 12.000 man. De hoofdcommandant werd Joseph E. Johnston. Hij voegde het leger samen met dat van Beauregard's Army of the Potomac en won zo de [[Eerste Slag bij Bull Run]]. Later werden ze net als het Army of the Potomac samengevoegd in het Army of Northern Virginia, dat later onder bevel van Lee kwam te staan.
 
=== Harper's Ferry ===
 
Op 18 april 1861 valt het Army of the Shenandoah, met een hele kleine troepenmacht bestaand uit 360 Virginia State Troopers, het U.S. Arsenal in Harper's Ferry binnen. Ze slaagden erin alle gebouwen op te laten branden en de machines te saboteren. De zuidelijken hadden snel het arsenaal veroverd en alle wapens buitgemaakt.
 
=== Nieuwe commandanten, groei en begin Shenandoahvallei ===
 
Later werd Majoor-Generaal Kenton Harper commandant van het leger en al snel groeide het leger tot 2.000 man. Later, op 28 april werd Thomas Jackson commandant van het leger. In mei 1861 had de zuidelijke regering troepen overgebracht en kreeg Joseph E. Johnston bevel over deze strijdmacht in de Shenandoahvallei. In juli bestond het leger bijna uit 12.000 manschappen.
 
== Referenties ==
709

bewerkingen

Navigatiemenu