Braziliaans jiujitsu: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
30 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien.
 
Soms wordt de sport Gracie Jiu Jitsu (GJJ) genoemd, maar deze naam is gepatenteerd door [orion Gracie en refereert aan de stijl die hij en zijn leraren uitdroegen. Andere leden van de Gracie familie hebben iets vergelijkbaars zoals Charles Gracie en Renzo Gracie. De Machado broers noemen het MJJ. Elke stijl heeft zijn eigen, unieke aspecten maar worden globaal gezien als afgeleiden van BraziliaansBraziliaanse jiujitsuJiu Jitsu.
Ook is het gradatiegraduatie systeem is anders dan traditioneelin het traditionele Jiu jiujitsuJitsu.
Hierbij wordt naar inzicht van de leraar, alle "bandeners" van dezelfde kleur verslaan of door middel van wedstrijden.
Daarbij zijn er minder banden dus is het niveau van een iemand met een witte band slecht in te schatten.
 
== Geschiedenis ==
De sportkrijgskunst begon toen Mitsuyo Maeda, een master in Kosen Judo (vorm van judoJudo die zich meer specialiseertspecialiseerde in het grondgevecht, (Ne Waza genoemd) , emigreerde naar [[Brazilië]]. Hij veranderde trainingsmethodes in niet dodelijk en leerde deze technieken aan Carlos Gracie die het op zijn beurt aan zijn jongere broer [[Hélio Gracie|Hélio]] doorgaf. De broers leerden hun kinderen de sport die de familietraditie vandaag de dag nog steeds voortzetten. De Gracie familie heeft het systeem door de jaren heen steeds verder geperfectioneerd. Vaak vechten ze Vale Tudo wedstrijden (voorloper van Mixed Martial Arts) waarin ze de focus legden op grond gevechten en aanpassingen van technieken.
 
Braziliaans Jiu-Jitsu werd begin jaren 90 bekend in de [[Verenigde Staten]] toen Royce Gracie de eerste, tweede en vierde "Ultimate Fighting" kampioenschappen won. Sindsdien is het een voorkeurssport voor veel MMA vechters en wordt het breed geroemd om zijn nadruk op grondgevechten. BJJ toernooien hebben wereldwijd groeiende aandacht en worden steeds bekender en groter zoals de no-gi submission grappling toernooien van de ADCC (Abu Dahbi Combat Club)
*wit
*blauw
*purper/paars
*bruin
*zwart
*zwart/rood
*wit/rood
*rood
 
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu