Braziliaans jiujitsu: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
20 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
[[Bestand:GABRIEL VELLA vs ROMINHO 51.jpg|{{largethumb}}|Een wedstrijd tussen twee BJJ beoefenaars van Braziliaans jiujitsu tijdens de wereldkampioenschappen jiujitsuJiu Jitsu in 2009]]
'''Braziliaanse Jiu Jitsu''' (BJJ) is een [[krijgskunst]] die zich richt op [[grappling]] met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse [[Jiu Jitsu]], genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller. Je kunt het beoefenen als zelfverdediging of tijdens speciale grappling- of [[Mixed Martial Arts]]-toernooien.
Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu