Roger Sanchez: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
383 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
}}
 
'''Roger Sanchez''' ([[Queens]] ([[New York City|New York]]), [[1 juni]] [[1967]]) is een [[Verenigde Staten|Amerikaanse]] [[House (muziekstijl)|house]] [[Diskjockey|DJ]] en producer. Hij is sinds de jaren negentig een populaire dj. Hij produceerde zelf de hits ''Another Chance'' (2001) en ''Turn On The Music'' (2005). Sanchez is ook gastheer van zijn eigen radio show ''Release Yourself''.
 
== Biografie ==
Na producties begon hij ook met het maken van remixes. Een van de remixes werd ''Follow Me'' (1992) van Aly-Us, dat een hitsje werd. In de jaren daarna maakte hij nog enkele platen die het goed deden in de housescene. Dit waren onder andere ''Sumba Lumba'' (1994) van Tribal Confusion en ''Release Ya Self'' (1996) van Transatlantic Soul. Sanchez werd halverwege de jaren negentig ook een van de leden van het Mongoloids-genootschap van [[Armand van Helden]]. In de tweede helft van de jaren negentig bracht hij diverse mixalbums uit. Vroege producties werden verzameld op de twee ''Secret Weapons'' albums die in 1994 en 1995 verschenen. Zijn eerste plaat die de hitlijsten bereikte werd het nummer ''I Want Your Love'' (1999). Deze werd in het [[Verenigd Koninkrijk]] een hit.
 
In 2001 kwam zijn eerste [[album (muziek)|artiestenalbum]] uit, ''First Contact''. Hierop werkte hij samen met [[Armand Van Helden]], [[Sharleen Spiteri ([[Texas (band)|Texas]]) en [[N'Dea Davenport]] ([[Brand New Heavies]]). De [[single (muziek)|single]] ''[[Another Chance]]'' komt van dit album. Het werd een grote hit en kwam in de Engelse hitlijsten binnen op #1. Het nummer was gebaseerd op de melodie uit de eerste strofe van [[Toto (popgroep)|Toto]]'s ''I Won't Hold You Back''. Het nummer kwam op 21 juli 2001 binnen in de Nederlandse Top 40 op nummer 37 en behaalde als hoogste notering de 6e plaats. Het stond 12 weken in de hitlijst.
 
Eind 2005 maakte hij een nieuwe hit met Turn on the music. Dit nummer werd vooral populair door de remix van [[Axwell]]. Het was de voorbode van het album ''Come with me''. Hierop zocht Sanchez de crossover met pop en rock. Ook het nummer ''Lost'' werd een hitje.
 
== Discografie ==

Navigatiemenu