Quiz: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.103 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
revert: onvoldoende relevant, in elk geval voor de algemene "quiz"-pagina
(revert: onvoldoende relevant, in elk geval voor de algemene "quiz"-pagina)
 
Naast deze kampioenschappen, vindt er sinds 2010 ook een Open Nederlands Quizkampioenschap in de [[Martinikerk (Groningen)|Martinikerk]] te [[Groningen (stad)|Groningen]] plaats. Ruim 75 teams, van maximaal 5 personen per team, schrijven zich jaarlijks in voor deze Open Nederlandse Quiz Contest. Er worden bij een open kampioenschap geen voorselecties en/of kwalificatierondes gehouden; enthousiastelingen mogen zich vrij inschrijven en de strijd met de weetgrage Nederlander aangaan.
 
==== Zuid-Nederlands Quiz Kampioenschap ====
 
In [http://www.eindhoven.nl/web/show Eindhoven] wordt sinds 2013 een speciaal [http://www.znqk.nl/ Zuid-Nederlands Quiz Kampioenschap (ZNQK]) gehouden. Het betreft een open officieus kampioenschap waaraan 40 teams (van maximaal 5 personen) uit heel Nederland mogen deelnemen. In 9 zeer gevarieerde rondes wordt de kennis van de deelnemers zwaar op de proef gesteld, en wordt bepaald wie de titel voor een jaar mag dragen. Tijdens de eerste editie in 2013 waren er 200 deelnemers. Ondanks dat Eindhoven de slimste regio van de wereld is (2011), werd de eerste editie gewonnen door een team uit Valkenswaard:
 
#Willem II (Valkenswaard)
#Quiztet (Eindhoven)
#Tegen Beter Weten In (Eindhoven)
#D-generation (Eindhoven)
#5 Boys, 1 Ugly cup (Eindhoven)
 
Ook in 2014 wordt er weer een ZNQK georganiseerd in het [http://www.philipsstadion.nl/ Philipsstadion] in Eindhoven. Het kampioenschap wordt georganiseerd door 3 bekende en ervaren quizmasters uit Eindhoven; Jeroen van Dorst, Anton Lenders en Jeroen Tielemans. Bedrijven uit de regio steunen het initiatief.
 
==== NK individueel quizzen ====
81.368

bewerkingen

Navigatiemenu