Quiz: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
901 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
Wijzigingen door Jti77 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Andre Engels
k (Wijzigingen door Jti77 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Andre Engels)
 
Naast deze kampioenschappen, vindt er sinds 2010 ook een Open Nederlands Quizkampioenschap in de [[Martinikerk (Groningen)|Martinikerk]] te [[Groningen (stad)|Groningen]] plaats. Ruim 75 teams, van maximaal 5 personen per team, schrijven zich jaarlijks in voor deze Open Nederlandse Quiz Contest. Er worden bij een open kampioenschap geen voorselecties en/of kwalificatierondes gehouden; enthousiastelingen mogen zich vrij inschrijven en de strijd met de weetgrage Nederlander aangaan.
 
==== Zuid-Nederlands Quiz Kampioenschap ====
 
Sinds 2013 wordt jaarlijks het [http://www.znqk.nl/ ZNQK (Zuid Nederlands Quiz Kampioenschap)] gehouden in Eindhoven. 200 Deelnemers strijden in teams van maximaal 5 personen om de eretitel van dit officieuze quiz kampioenschap in het [[Philips_Stadion|Philipsstadion]]. In 2011 werd [[Eindhoven]] uitgeroepen tot slimste regio ter wereld, maar het was een team uit Valkenswaard dat beslag wist te leggen op de 1e plek. Ook in 2014 wordtr er een ZNQK georganiseerd in Eindhoven.
 
*Top 5 van 2013
# Willem II (Valkenswaard)
# Quiztet (Eindhoven)
# Tegen Beter Weten In (Eindhoven)
# D-generation (Eindhoven)
# 5 Boys, 1 very ugly cup (Eindhoven)
 
Het ZNQK is tot stand gekomen door een samenwerking van 3 bekenjde quizmasters uit de regio; Jeroen van dorst, Anton Lenders en Jeroen Tielemans. Verschillende bedrijven uit de regio steunen het initiatief.
 
==== NK individueel quizzen ====
81.527

bewerkingen

Navigatiemenu