Roy Acuff: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 30: Regel 30:


== Biografie ==
== Biografie ==
Acuff speelde semi-professioneel [[honkbal]], maar een verwonding in [[1929]] en een mentale instorting in [[1930]] beëindigden zijn aspiraties voor de [[New York Yankees]] te spelen. Hij besloot zich op de muziek te richten. Hij reisde naar het zuiden van de [[Verenigde Staten]]. Hij vormde uiteindelijk een band, „The Crazy Tennesseans“.
Acuff speelde semi-professioneel [[honkbal]], maar een verwonding in [[1929]] en een mentale instorting in [[1930]] beëindigden zijn aspiraties voor de [[New York Yankees]] te spelen.
Hij besloot zich op de muziek te richten en reisde naar het zuiden van de [[Verenigde Staten]]. Hij vormde uiteindelijk een band, ''The Crazy Tennesseans''. Acuff werd ook een vaste waarde in countrytempel ''[[Grand Ole Opry]]'', waar hij overigens in 1953 enkele keren het podium deelde met [[Bobbejaan Schoepen]].
Acuff werd ook een vaste waarde in country-tempel [[Grand Ole Opry]], waar hij overigens in 1953 enkele keren het podium deelde met [[Bobbejaan Schoepen]].


Hij had een korte loopbaan in de [[politiek]] en verloor de strijd voor Gouverneur van Tennessee in 1948.
Hij had een korte loopbaan in de [[politiek]] en verloor de strijd voor Gouverneur van Tennessee in 1948.

Versie van 7 okt 2014 17:41

Roy Acuff
Roy Acuff
Algemene informatie
Geboren 15 september 1903
Geboorteplaats MaynardvilleBewerken op Wikidata
Overleden 23 november 1992
Overlijdensplaats NashvilleBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Roy Claxton Acuff (Maynardville (Tennessee), 15 september 1903 – ?, 23 november 1992) was een Amerikaanse country zanger. Hij werd geboren in Maynardville, Tennessee, als derde van vijf kinderen.

Biografie

Acuff speelde semi-professioneel honkbal, maar een verwonding in 1929 en een mentale instorting in 1930 beëindigden zijn aspiraties voor de New York Yankees te spelen.

Hij besloot zich op de muziek te richten en reisde naar het zuiden van de Verenigde Staten. Hij vormde uiteindelijk een band, The Crazy Tennesseans. Acuff werd ook een vaste waarde in countrytempel Grand Ole Opry, waar hij overigens in 1953 enkele keren het podium deelde met Bobbejaan Schoepen.

Hij had een korte loopbaan in de politiek en verloor de strijd voor Gouverneur van Tennessee in 1948.

Acuff heeft een vermelding op de Hollywood Walk of Fame op 1541 Vine St. en werd in 1962 opgenomen in de Country Music Hall of Fame en in 1979 in America's Old Time Country Music Hall of Fame.