Maurizio Malvestiti: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
'''Maurizio Malvestiti''' ([[Filago (Italië)|Marne]], [[25 augustus]] [[1953]]) is een [[Italië|Italiaans]] [[geestelijke]] en [[bisschop]] van de [[Rooms-katholieke Kerk]].
 
MavestitiMalvestiti bezocht het diocesaan seminarie van [[bisdom Bergamo|Bergamo]] en werd op 1 juni [[1977]] [[priester]] [[wijding|gewijd]]. Hij studeerde vervolgens nog enige tijd theologie in [[Rome (stad)|Rome]].
 
Hij begon zijn kerkelijke loopbaan als [[kapelaan]] in [[Pedrengo]] en doceerde van [[1978]] tot [[1994]] aan het seminarie van Bergamo. Tussen [[1994]] en [[2009]] verbleef hij in Rome, waar hij medewerker, en laatselijk bureauchef van de [[Congregatie voor de Oosterse Kerken]] was. Vanaf 2009 was hij ondersecretaris van dezelfde congregatie. In die hoedanigheid was hij onder andere lid van de Bilaterale Commissie voor de verhouding tussen de Heilige Stoel en Israël. Hij doceerde aan het [[Pauselijk Oosters Instituut]] en was rector van de ''[[San Biagio degli Armeni]]'' in Rome. Vanaf [[1996]] hulde hij zich in [[klein-paars]] als pauselijk kapelaan, en vanaf 2006, als pauselijk huisprelaat.
33.027

bewerkingen

Navigatiemenu