Addy Engels: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MarcoVD (overleg | bijdragen)
YurikBot (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: de:Addy Engels
Regel 18: Regel 18:


[[Categorie:Nederlands wielrenner|Engels, Addy]]
[[Categorie:Nederlands wielrenner|Engels, Addy]]

[[de:Addy Engels]]

Versie van 12 jun 2006 10:06

Addy Engels (16 juni 1977 – ) is een Nederlandse wielrenner.

De in Zwartemeer geboren Engels is professional sinds 2000, maar deed al jong aan wielrennen, in navolging van zijn oudere broer Allard. Engels werd Nederlands kampioen bij de nieuwlingen, bij de junioren (1994 en 1995) en de espoirs (1998). In 2000 werd hij prof bij Rabobank.

In zijn eerste jaar als professional mocht hij meteen startten in de Ronde van Italië, die hij ook uitreed. Dit herhaalde hij in 2002, toen hij bovendien zijn debuut maakte in de Ronde van Frankrijk en ook deze reed hij uit. Engels kan behoorlijk meekomen in de bergen, geen regel voor Nederlandse renners, maar grote successen bleven uit. De derde plaats in een etappe van de Ronde van Murcia van 2003 was zijn enige podiumplaats, al is de 24e plaats in de Giro van 2002 wellicht aansprekender. Uiteindelijk kreeg Engels voor 2004 geen nieuw contract aangeboden bij Rabobank en ging voor het kleinere Bankgiroloterij rijden. Ook hier reed Engels weinig opvallende resultaten en toen de ploeg aan het eind van dat jaar ophield te bestaan, leek Engels carrière ten einde.

Toen bleek echter dat het Belgische Quick-Step - Innergetic, één van de ProTour-ploegen in Engels geïnteresseerd was. Engels wist in de 12e etappe van de Giro in 2006,een knappe prestatie te leveren. Engels werd in deze etappe 2e op 5 seconden van winaar Horrach.

Tour Deelnames

Ploegen

Externe links