FC Augsburg: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  6 jaar geleden
k
Z&V: er als
k (Z&V: er als)
Zowel BC als TSV Schwaben waren jaren actief geweest in de hoogste afdelingen, echter door de oprichting van de [[Bundesliga (Duitsland)|Bundesliga]] verzeilden de clubs in de tweede en derde klasse. Hierdoor besloten ze de krachten te bundelen in 1969 toen Schwaben uit de [[Regionalliga]] degradeerde en BC in de Bayernliga speelde. TSV Schwaben bleef wel als sportclub bestaan en behield zelfs zijn amateurelftal maar maakte de belofte nooit meer profvoetbal te zullen spelen. BC Augsburg ging helemaal op in de nieuwe club FC Augsburg.
 
Het duurde vier jaar vooraleer de club promotie kon afdwingen naar de Regionalliga. In het eerste seizoen had de club wel vele supporters. Op de tweede speeldag daagden in het [[Olympiastadion (München)|Olympiastadion]] van München tussen de 90.000 en 100.000 toeschouwers op voor de wedstrijd TSV 1860 tegen Augsburg. In het eigen [[Rosenaustadion]] daagden 42.000 toeschouwers op voor een wedstrijd tegen [[1. FC Nürnberg]]. De club werd sensationeel kampioen en nam deel aan de eindronde om te promoveren naar de Bundesliga, maar verloor hier van [[Tennis Borussia Berlin]].Na dit seizoen werd de [[2. Bundesliga]] ingevoerd als nieuwe tweede klasse. De concurrentie in deze tweereeksige competitie was een stuk hoger alsdan in de Regionalliga en Augsburg was hier slechts een grijze muis. In [[2. Bundesliga 1978/79|1978/79]] degradeerde de club. Tot 1983 promoveerde of degradeerde de club elk jaar tussen de 2. Bundesliga en de Bayernliga. Tot 1994 speelde de club in de Bayernliga en eindigde steevast in de top acht. In 1994 werd de club kampioen maar door de invoering van de Regionalliga als nieuwe derde klasse onder de 2. Bundesliga steeg de club eigenlijk geen niveau. In de Regionalliga was Augsburg slechts een middenmoter.
 
In [[Regionalliga 1999/00|2000]] kreeg de club geen licentie en ondanks dat het 8ste eindigde degradeerde de club naar de 4de klasse, na 2 seizoenen keerde FCA terug. Nadat de club nieuwe investeerders vond begon het economisch herstel. De volgende 4 seizoenen eindigde de club in de top 4 en na 2005/06 mocht de club eindelijk nog eens promoveren naar de 2. Bundesliga. In [[2. Bundesliga 2009/10|2009/10]] eindigde de club derde. Voorheen gaf dit ook recht op rechtstreekse promotie maar nu moest de club eerst langs de nummer 16 van de Bundesliga, Nürnberg, en verloor. Een jaar later werd Augsburg tweede en promoveerde nu wel rechtstreeks naar de Bundesliga.
170.891

bewerkingen

Navigatiemenu