Roger Allam: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
4 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
Allam is drie keer genomineerd voor de [[Laurence Olivier Award]] voor Beste Acteur; één daarvan heeft hij gewonnen. Ook heeft hij de Laurence Olivier Award voor de Beste Bijrol in handen gekregen.
 
In 2000 speelde Allam de rol van [[Adolf Hitler]] in de theaterproductie ''Speer'' van David Edgar in het [[Royal National Theatre ]]([[Londen]]). Zoals hierboven al aangegeven, heeft Allam één Laurence Olivier Award gewonnen. Dit was voor zijn rol van Captain Terri Denis in [[Privates on Parade]]. Deze productie opende in december 2001 in het Donmar Warehouse (Londen). In november 2002 deelde hij samen met Gillian Anderson een rol in de romantische komedie [[What the Night Is For]] van Michael Weller in het Comedy Theatre. In 2003 vertolkte Allam [[Willy Brandt]], in het toneelstuk ''Democracy'' van Michael Frayn. Dit toneelstuk draaide in het Royal National Theatre. Toen deze productie werd verplaatst naar het [[West End (Londen)|West End]], bleef hij spelen in het toneelstuk. In december 2004 en januari 2005 verscheen Allam in de Pantomime, [[Aladdin (musical)|Alladin]], in het Old Vic theater. Deze rol vertolkte hij samen met [[Ian McKellen]], Maureen Lipman en Sam Kelly. Deze rol speelde hij nog een keer in 2006 en 2007 (samen met Ian McKellen and Frances Barber).
 
In augustus 2005 verscheen Allam in het toneelstuk ''Blackbird'' van David Harrower op het Edinburgh Festival. De regisseur in deze productie was Peter Stein. In februari 2006 verhuisde de productie naar het Albery Theatre. Verder verscheen hij in 2006 in ''The Queen'' van Stephen Frears. Zijn laatste optreden op West End was in februari 2007 in ''Boeing Boeing'' in het Comedy Theatre. Deze rol werd mede-vertolkt door Mark Rylance, Frances de la Tour en Tamzin Outhwaite. In 2008 speelde Allam de rol van Max Reinhardt in ''Afterlife'' van Michael Frayn. De producer van dit toneelstuk was Michael Blakemore en de productie verscheen in het nationale theater van Londen.
31.367

bewerkingen

Navigatiemenu