Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
herschikking
(herschikking)
Het accent van de werkzaamheden van het DNPP ligt op de activiteiten van politieke partijen buiten de [[Eerste Kamer der Staten-Generaal|Eerste]] en [[Tweede Kamer der Staten-Generaal|Tweede Kamer]]; hun parlementaire werkzaamheden worden gedocumenteerd door het Parlementair Documentatie Centrum (PDC) van de [[Universiteit Leiden]]. Het op het DNPP aanwezige materiaal bestrijkt de periode vanaf het einde van de negentiende eeuw, toen de eerste partijen werden opgericht.
 
==Geschiedenis==
In 1973 werd aan de Rijksuniversiteit Groningen het Documentatiecentrum opgericht. Sinds 1991 ressorteert het onder de Universiteitsbibliotheek.
Het DNPP werd in 1973 opgericht door de Groninger hoogleraar [[Hedendaagse geschiedenis|Eigentijdse Geschiedenis]], [[Isaac Lipschits]]. Sinds 1991 ressorteert het onder de Universiteitsbibliotheek. Directeur sinds 1989 is de geschiedkundige [[Gerrit Voerman]], hoogleraar aan de hierboven vermelde universiteit. De verzamelde documentatie bestaat onder andere uit [[beginselprogramma]]'s, ledentallen, propagandamateriaal en artikelen uit kranten en tijdschriften. Sinds 1991 maakt het deel uit van de Groningse universiteitsbibliotheek.
 
Directeur sinds 1989 is de geschiedkundige [[Gerrit Voerman]], hoogleraar aan de hierboven vermelde universiteit.
 
==Ontstaan==
Het DNPP werd in 1973 opgericht door de Groninger hoogleraar [[Hedendaagse geschiedenis|Eigentijdse Geschiedenis]], [[Isaac Lipschits]]. De verzamelde documentatie bestaat onder andere uit [[beginselprogramma]]'s, ledentallen, propagandamateriaal en artikelen uit kranten en tijdschriften. Sinds 1991 maakt het deel uit van de Groningse universiteitsbibliotheek.
 
==Externe links==
505.321

bewerkingen

Navigatiemenu