Hafsa bint Omar: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
6 bytes toegevoegd ,  7 jaar geleden
k
red.
k (Robot: Verplaatsing van 13 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q263791)
k (red.)
 
==Levensloop==
Hafsah was eerder getrouwd geweest, met ene Khunais ibn Hudhaifa, maar deze overleed toen ze achttien was. Volgens [[hadieth|islamitische traditie]] bood haar vader haar vervolgens eerst aan [[Aboe Bakr]] en vervolgens aan [[Oethman ibn Affan]], maar beiden weigerden haar als vrouw te nemen. DatDe reden was omdatdat Mohammed aan hen verteld had dat hij wel in haar geïnteresseerd was, maar dat vertelden ze Omar niet. Toen Omar over hun weigering zijn dochter te trouwen beklag indiende bij Mohammed, zei deze "Hafsah zal met een beter iemand dan Oethman trouwen, en Oethman met een beter iemand dan Hafsah".
 
Mohammed trouwde met haar na de [[slag bij Badr]]. Hafsa was toen twintig jarenjaar oud, en Mohammed 56. Met dit huwelijk versterkte Mohammed zijn banden met Omar, die nu diens schoonvader was.
 
Volgens de traditie had Hafsa [[Hafiz (Koran)|de Koran gememoriseerd]]. Het exemplaar van [[Zayd ibn Thabit]] dat in opdracht van Aboe Bakr was geschreven werd aan Hafsah gegeven, en Oethman gebruikte Hafsahs versie toen hij de opdracht gaf één versie van de [[Koran]] te autoriseren.

Navigatiemenu