Kempehof: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  7 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(nieuw artikel)
 
Geen bewerkingssamenvatting
'''Kempehof''' is een [[buurt]] in de wijk [[Kemperkoul]] in de Nederlandse plaats [[Sittard]] (gemeente [[Sittard-Geleen]]). ZijHet is de kleinste woonbuurt van Kemperkoul en ligt in het noordwestelijk deel van deze wijk. Ze wordt in het noorden begrensd door de oude dorpskern [[Broeksittard]], in het oosten door de buurt [[Europapark (Sittard)|Europapark]], in het zuiden door [[Lahrhof]] en in het westen door [[Vrangendael]].
 
Kempehof was de tweede woonbuurt die in de uitbreidingswijk Kemperkoul gerealiseerd werd na Lahrhof en werd opgeleverd tussen 1986 en 1988.<ref>[http://sittard.kadasterdata.nl/ Woninginfo Sittard], Huizendata</ref>. De buurt sluit qua structuur en sfeer aan bij Lahrhof met soortgelijke woningtypen ([[rijtjeshuis|rijtjeswoningen]]), bouwstijlen en stratenpatroon. Er zijn in tegenstelling tot Lahrhof uitsluitend [[eengezinswoning]]en aanwezig. De straatnamen verwijzen naar [[hertog]]en en andere belangrijke personen uit de historische landen [[Hertogdom Brabant|Brabant]], [[Hertogdom Gelre|Gelre]] en [[Hertogdom Gulik|Gulik]]. Een brede groenstrook deelt de bebouwing op in een noordelijk en een zuidelijk deel.
 
Aan de westelijke rand van de woonbuurt bevindt zich het BOSS-park, een groot [[sportaccommodatie|sport- en speelterrein]] waar onder andere de amateurvoetbalvereniging [[Sporting Sittard '13]] zijn thuisbasis heeft. Andere voorzieningen (school, winkels) zijn te vinden in het nabijgelegen Lahrhof.
139.127

bewerkingen

Navigatiemenu